Smutsigt på restauranger

En restaurang i Luleå fick 44 avvikelser varav nio var av det allvarligare slaget vid en livsmedelsinspektion. Anmärkningarna handlade bland annat om rengöring, smuts fanns på bänkar, under bänkar samt på inredning så som kylbänk och under stekbord. Även restaurangens städutrustning var smutsig.

LULEÅ2007-12-01 01:45
De allvarliga anmärkningarna gällde handtvättstället som saknade pappershanddukar samt att en kniv som användes i tillagningsköket var smutsig liksom knivstället. Övriga allvarliga avvikelser handlade bland annat om egenkontroller som restauranger enligt lagstiftningen är tvungna att göra. Kommunens miljöinspektör Gustav Edvinsson säger att 44 avvikelser är mycket. - Det föranledde en särskild uppföljning vilket innebär att jag med kort tids ram följer upp besöket, säger han. Efter besöket som skedde i oktober har restaurangägaren varit i kontakt med miljökontoret och informerat om de åtgärder han vidtagit. Enligt Gustav Edvinsson har restaurangägaren tagit anmärkningarna ytterst allvarligt. Även en mindre restaurang fick ett flertal anmärkningar på bland annat gammal smuts. En av de allvarligare anmärkningarna handlade om smuts som inte kan hänföras till aktuell produktion på arbetsredskap och ytor. I övrigt handlade det om ett smutsigt handfat och smutsiga arbetskläder. - Ägaren har personligen kommit med ett tack efter besöket och stängde i princip omedelbart för sanering, säger Gustav Edvinsson. Besöket ägde rum i september och ägaren har nu städat upp och redovisat en åtgärdsplan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!