Slutar som opinionsbildare efter 36 år

NSD:s politiska chefredaktör Olov Abrahamsson slutar på sin tjänst efter 18 år på stolen. "Vi får se vad jag ska hitta på nu", säger han.

"Det har varit en härlig tid och ett stort privilegium att ha en plattform i form av en ledarsida", säger Olov Abrahamsson, som gör sin sista dag på NSD den 10 mars 2024.

"Det har varit en härlig tid och ett stort privilegium att ha en plattform i form av en ledarsida", säger Olov Abrahamsson, som gör sin sista dag på NSD den 10 mars 2024.

Foto: Frida Enberg

Luleå2023-12-01 10:21

60 år gammal och ett 36-årigt yrkesliv som socialdemokratisk opinionsbildare kan Olov Abrahamsson se tillbaka på när han gör sin sista arbetsdag på NSD:s ledarsida den 10 mars. Han lämnar då sin tjänst som NSD:s politiska chefredaktör och ledarskribent. 

– Det har varit en härlig tid och ett stort privilegium att ha en plattform i form av en ledarsida. Jag uppskattar också mina arbetskamrater och kontakterna med NSD:s alla engagerade läsare runtom i Norrbotten. Men efter 36 år i rollen som ledarskribent infinner sig en viss mättnad på att tycka varje dag, säger Olov Abrahamsson.

– Olov har varit en viktig del av NSD och han har gjort stort intryck på NSD:s läsare. Många norrbottningar har startat dagen med Olov på sidan två under lång tid och han har varit en viktigt socialdemokratisk röst i den nationella debatten, säger Lenitha Andersson Junkka, redaktionschef på NSD och Norrbottens-Kuriren.

Olov Abrahamsson har för närvarande inte bestämt vad han ska göra efter att han slutat, men han har i alla fall tänkt vara ledig en period. 

Kan du se någon given efterträdare till dig?

– Det är ju inte min uppgift att utse någon, men jag har lämnat en hög med tips till Lenitha (skratt). 

Olov Abrahamsson är född och uppvuxen i byn Kälsjärv utanför Kalix och utbildad vid informations- och medielinjen vid Brunnsviks folkhögskola 1985-1986. Efter några års vikarierande på NSD blev han politisk redaktör och ledarskribent på Dagbladet/Nya Norrland i Sundsvall och Härnösand. Mellan 1990-2005 var han Piteå-Tidningens politiska chefredaktör innan han började på NSD. 

NSD startar nu en rekryteringsprocess för att hitta Olov Abrahamssons ersättare. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!