– Jag vill först ha en ordentlig genomlysning av hela det kostpolitiska programmet samtidigt som man tar del av forskningen och de rekommendationer som finns, säger hon.
Ännu är ingenting klart utan det är på nästa arbetsutskott nu i oktober som förslaget om att beslutet inte ska verkställas läggs fram.
Massiv kritik
–·Jag är ganska säker på att det går igenom. Vi är fler som tycker så här, säger hon.
Beslutet om att byta ut mjölken och smöret möttes av massiv kritik, både från dietister, föreningar och allmänheten.
Ingrid Norberg medger att det är debatten som påverkat dem.
–·Det är vår roll att lyssna på vad kommunmedborgarna tycker, säger hon.
Kritiska röster menar att det handlar om besparingar, något som tillbakavisas av kommunens kostchef Jeanette Everos.
Fokus på tallriken
–·Nej, det handlar om helheten på tallriken och att inte ha för mycket mättade fetter i måltiden. Vi har velat lägga fokus på tallriken och inte på tillbehör som mjölk och margarin, säger hon.
Är inte margarin billigare än smör?
–·Det kanske det är men det är inte av den anledningen vi gör förändringen utan det handlar om fettkvalitén i hela måltiden.
Kostchefen vill inte att beslutet ändras.
– Nej, det ville jag inte. Det har blivit en sådan sned debatt, den är inte på en vetenskaplig grund. Till syvende och sist så är det skollagen som gäller, hur ska vi då nå skollagen om de svenska näringsrekommendationerna?
Om mellanmjölken och smöret inte byts ut är alternativet förändringar i själva maträtten, Jeanette Everos befarar att maten då inte ska smaka lika bra och att eleverna äter mindre.
–·Då vi vill att de ska äta tycker vi det är en liten förändring att ha lättmjölk och lättmargarin i jämförelse med att förändra allt för mycket på tallriken.