Skadades på murarcentralen

Olyckan på SSAB skedde på murarcentralen där den skadade mannen arbetar som operatör, berättar SSAB:s kommunikatör Sara Blix.

Det var på SSAB-området som den 55-årige mannen skadades allvarligt. Bilden är en arkivbild.

Det var på SSAB-området som den 55-årige mannen skadades allvarligt. Bilden är en arkivbild.

Foto: Petra Isaksson

Luleå2018-06-08 17:24

Arbetsmiljöverket befann sig på SSAB området efter att arbetsplatsolyckan ägde rum under torsdagen och kommer att upprätta en utredning om olyckan. Sektionschefen för arbetsmiljöverket i Luleå, Nadja Lukin, var själv på plats, men menar att det är för tidigt för att de ska kunna göra en bedömning av händelsen.

– Det är alldeles för tidigt för att göra en bedömning i nuläget, vi var bara på ett första besök för att se hur det såg ut. Det som vi kan säga är att vi kommer att fortsätta som vi brukar göra med den här typen av ärenden. Vi begär in en utredning och sen gör vi också en egen utredning så får vi se sen, säger hon.

SSAB:s kommunikatör Sara Blix berättar att olyckan skedde på murarcentralen på SSAB-området där den 55-årige mannen som skadades arbetar som operatör.

Det har under de senaste åren skett ett flertal arbetsplatsolyckor på SSAB-området i Luleå och Sara Blix säger att det har påverkat hur företaget arbetar med säkerheten.

– Säkerheten är prio nummer ett hos oss och säkerhetsarbetet är något som vi ständigt jobbar med för att förbättra. Det är absolut en högst prioriterad fråga, säger hon.

Senast förra helgen inträffade en annan olycka på SSAB. Då kolliderade en torped av råjärn med en skänk och flytande järn spilldes ut på marken. Ingen person skadades i samband med den händelsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om