Lek på Hägnan: "Dragkampen var roligast", säger Sharon, 10.

På Hägnan finns femkamp och lekboda under sommaren. "Väldigt kul att se att folk aktiverar sig bara man ger dem lite ledtrådar kring hur man kan göra", säger pedagogen Erica Rönnbäck.

Lek och bus.

Lek och bus.

Foto: Lovisa Olovsson

Luleå2024-07-07 15:30

Barnen ställer upp sig på linjen och tar spjärn.

"Under hökens vingar kom", ropar pedagogen Erica Rönnbäck innan hon snabbt vänder sig om. Alla klarade sig den här gången.

Ute på Hägnan i Gammelstads kyrkstad anordnades tävlingar och lekar under lördagen. Söndagens regnväder gör att lekarna inte finns ute men Rönnbäck säger att hon såklart plockar fram om någon kommer. Även efter helgen kommer femkampen och en öppen lekboda att finnas kvar. Femkampen består av tävlingarna hoppa säck, kasta hästsko, handtagsbrottning, peta skomakarens öka och dra dragkamp.

Syskonen Sharon Tristancho, 10, och Emanuel Tristancho, 5, ger tummen upp till lekarna.

– Dragkampen var roligast, säger Sharon Tristancho.

undefined
Syskonen Sharon och Emanuel Tristancho.

Från klockan elva har det varit gemensamma lekar och en stor dragkamp. Föräldrarna Kimberly Carlstedt och Mattias Mörtberg har varit här hela dagen med barnen.

– Barnen har haft fullt upp och pedagogerna har varit duktiga, säger mamman Kimberly Carlstedt.

undefined
Föräldrarna Kimberly Carlstedt och Mattias Mörtberg.

Erica Rönnbäck och Anna Sellén håller i aktiviteterna och berättar att en ny aktivitet har blivit oväntat populär bland barnen.

– Att diska ute i balja och att tvätta kläder på tvättbräda och hänga upp på tork, det är nog den populäraste aktiviteterna på området nu. Förut har det alltid varit höhoppet säger Anna Sellén.

– Det är jättekul att se att alla engagerar sig och blir aktiva, det är egentligen själva målsättningen, att folk ska få röra på sig på ett roligt och lättsamt sätt, säger Erica Rönnbäck.

undefined
Från vänster: Erica Rönnbäck och Anna Sellén.
undefined
Hängnans femkamp kommer att finnas på plats även efter helgen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!