Sexchattande chef lämnar företaget

Den högt uppsatta chef som i början av november dömdes för att ha skickat sexuella chattmeddelanden till en minderårig flicka lämnar nu sitt uppdrag.

Luleå2014-12-16 18:00

Mannen som är i 45-årsåldern har i samråd med företagets vd valt att avsluta sin anställning.– Han jobbar i dagsläget kvar inom företaget men kommer inom en månad att lämna oss, berättar företagets vd.

Vidare vill chefen för företaget inte kommentera det som hänt då mannen berättat om det inträffade i ett förtroende till sin arbetsgivare.

Till tv-kanalen 24Norrbotten berättar dock vd:n att den 45-åriga mannen valde att själv träda fram efter att domen föll. Trots det har rykten florerat på arbetsplatsen.

Företaget har ingen direkt policy för hur man hanterar ärenden när anställda döms för ett brott.

– Det beror på vilken typ av brott det är, men självklart ser vi väldigt allvarligt på det inträffade, menar företagsledaren.

Den dömde chefen tvingades i samband med domen även att avsäga sig sina styrelseuppdrag i en ridförening i länet där han fått kontakt med den aktuella flickan.

Efter att sexskandalen uppdagades har ytterligare två polisanmälningar gjorts mot mannen som rör ytterligare två flickor. Åklagare hanterar nu ärendet vidare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om