Mikaela Edman, 28, Sydney, Australien.
– Här är allt tillbaka som vanligt, vi har typ inga restriktioner. Nu får vi dansa på barer, det får vara 1 000 personer på bröllop, 300 personer utomhus och 100 gäster i hemmet, säger före detta Luleåbon Mikaela Edman.
Från mars till juli 2020 hade Australien lockdown. Mikaela Edman berättar att samhället stängdes ned från en dag till en annan och beskriver tiden som mörk.
– Vi fick bara vistas utomhus med en person, om man bodde ihop. Man fick ha en gäst i hemmet och vi fick inte lämna vårt lokala område. I Australien står ditt postnummer på körkortet så det var lätt för poliser att se om du hade lämnat ditt område.
För att minska smittspridningen har Australien ett QR-kod-system där invånarna skannar en QR-kod när de går in i en butik eller restaurang. Har en person testat positivt för covid-19 kan personer som vistats på samma ställen som den smittade se det och måste då testa sig. Mikaela Edman tror att det har gjort att Australien har kunnat förhindra några större smittspridningar.
Luleåbon Lotten Vallgårda, 23, studerar i Bryssel och beskriver pandemin som en väldigt isolerad tid.
– Det är väldigt strängt här. Belgien kommer inte med rekommendationer och restriktioner. Här är det förbud på en gång som straffas med böter om man bryter mot dem, säger hon.
Lotten Vallgårda hade planerat att fira påsk med sin familj i Luleå men eftersom Belgien har utreseförbud kunde hon inte ta sig hem.
– Det är väldigt isolerat men jag bor med min sambo, så vi klarar oss. Alla får ha kontakt med en person utanför sitt hushåll. Om man översätter det direkt från nederländska kallas det en "kramkontakt", säger hon och skrattar.
Niklas Johansson, 32 är också en före detta Luleåbo som bor i Bryssel.
– Det är extremt tomt här, det är öde. Mitt i bubblan är det alltid folk som rör sig och normalt är folk i Belgien väldigt bra på att använda gatorna. Men nu är det folktomt här.
Han säger att han verkligen försökt utnyttja möjligheten att träffas utomhus.
– Mest av allt längtar jag tills man får ta med kubbspelet ut och ha lite parkhäng.
Kent, 71, och Ann-Katrin Lindqvist, 72, bor på Rhodos, Grekland.
– Vi har suttit i karantän och lockdown sedan den 7 november. Vi kan gå och handla på supermarkets och apoteket men i övrigt så håller vi oss hemma. Det är ganska hård påverkan på livet.
Innan pandemin åkte Kent och Ann-Katrin Lindqvist ofta runt på ön och levde ett aktivt liv.
– Vi var på stranden, åkte till stan och vandrade runt. Förr var det fullt med turister men nu är det knappt en människa som rör sig på stan. Så fort vi går ut får vi fylla i ett papper där vi berättar vad vi ska göra, det papperet ska du ta med så att du kan visa för polisen, annars blir det böter på 500 Euro.
Sandra Daniloff, 32, Minnesota, USA.
Under hösten 2020 var det total lockdown i delstaten Minnesota och norrbottningen Sandra Daniloff träffade under en månads tid inte en annan människa.
– Jag bor själv så det var väldigt ensamt. Men det börjar bli bättre nu.
Sandra Daniloff har tagit första sprutan av vaccinet och nu dröjer det bara en vecka tills hon får nästa spruta.
– Det börjar bli normalt, eller inte helt normalt eftersom att alla går med munskydd, men affärer, restauranger och barer har öppnat, fast bara till 50 procents kapacitet.
Sandra har inte träffat sin familj under ett års tid och hoppas att hon kan åka tillbaka till Sverige i sommar.