Videon är inte längre tillgänglig
Under slutet av 1970-talet var pornografin i diskussionernas centrum. Mängder av artiklar och debatter kring huruvida butiker skulle sälja herrtidningar och vad som var lämpligt att visa minderåriga blossade upp.
När Club Trivsel slog upp dörrarna 1977 riktades fokus snabbt mot verksamheten och redan innan avslöjanden om bordellverksamheten kommit ut ägde flera demonstrationer rum utanför.
– Jag kommer ihåg att en kvinna sa "vi vill inte ha någon porr i vår stad" (skratt). Det lät lite präktigt, vi tyckte ju att det var utnyttjande av kvinnor och ville ha jämlikhet och jämställdhet framförallt, säger Ingrid Haglund, som var med och demonstrerade.
Norrbottens-Kurirens Martin Lindberg minns en demonstration där en av de anställda tillsammans med den engelska delägaren gick ut för att prata demonstranterna till rätt.
"Är ni avundsjuka? Vill ni komma in?", frågade kvinnan på bron.
– Opinionen var att det inte skulle få finnas en stripklubb i Luleå. Men de hade ju kunder och drev det med vinst så det fanns uppenbarligen folk som gick dit, säger Lindberg.
Ingrid Haglund berättar att det var en väldigt aktiv kvinnorörelse i Luleå under 1970-talet, med en grupp som var löst ansluten till Grupp 8-rörelsen.
Visste ni att det bedrevs bordellverksamhet där inne?
– Jag kommer inte ihåg hur pass välgrundade ryktena var. Det var någon slags strippklubb och vi tyckte inte att det hörde hemma här. Vi ville inte att kvinnor skulle utnyttjas och förnedras – det handlade om värdighet, säger Ingrid Haglund.