SD-politiker tillbaka från frysboxen

Magnus Häggblad, länspolitikern i Sverigedemokraterna som hamnade ute i kylan, får en ny chans.

Magnus Häggblad är tillbaka i kommun- och sjukvårdspolitiken.

Magnus Häggblad är tillbaka i kommun- och sjukvårdspolitiken.

Foto: Göran Ström

Luleå2017-02-14 21:18

Fallet Magnus Häggblad uppmärksammades i höstas. Då tog han först time out från kommunpolitiken i Piteå, och därefter lämnade han landstingspolitiken.

Häggblads avhopp föregicks av uppmärksammade uttalanden under en debatt i Piteås kommunfullmäktige.

– Först har ni bjudit in alla världens människor. Och med sig i bagaget har de, visar det sig, knappast någonting av värde för vårt land. Vi ser utbrott av exotiska sjukdomar, kriminalitet, mord, skjutningar och normalisering av patriarkala strukturer och nu under sommaren har migranterna börjat våldta våra svenska kvinnor, sade Magnus Häggblad enligt ­Piteå-Tidningen.

Men efter några månaders uppehåll återvänder Magnus Häggblad som ledamot i Piteås kommunfullmäktige, däremot inte som gruppledare, som han var tidigare.

Och efter ett möte i regiongruppen hos Sverigedemokraterna är han tillbaka i sjukvårdspolitiken. Häggblad var med i landstingsfullmäktige, som numera heter regionfullmäktige, och där återinträder han alltså som ledamot.

– Han säger själv att han är redo att komma tillbaka och det har pratats igenom i regiongruppen. De har förtroende för honom, säger Robert Håkansson, ordförande i Norrbotten för Sverigedemokraterna.

Magnus Häggblad säger att han lämnar det som varit bakom sig.

– Det känns bra att vara tillbaka, jag tar nya tag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om