Samarbete med kvinnojouren

Kvinnojouren Iris i Luleå välkomnar den kommunala mottagningen.- Jag tycker att det är jättebra, ju fler som kan hjälpa dessa kvinnor desto bättre, säger Carina Diaz, anställd på kvinnojouren.

Luleå2012-07-12 06:00

Freda-mottagningen och kvinnojouren i Luleå kommer att komplettera varandra och Carina Diaz säger att de möjligtvis kommer att inleda ett samarbete. I vissa lägen tror hon dock att det kan vara bra att kvinnojourerna är fristående från myndigheter.

- Jag tror att det ibland kan vara svårt för de utsatta kvinnorna att vända sig till myndigheter. Därför kommer vi alltid att behövas som ett komplement.

Kvinnojouren är en frivilligorganisation som bygger på ideellt arbete. I Luleå är Carina Diaz den enda anställda. Utöver några tidigare projektanställningar är det ideellt arbete som ligger till grund för verksamheten.

- Vi har ungefär 300 nya kontakter med utsatta kvinnor varje år. Precis som Freda-mottagningen har vi ett skyddat boende där det alltid bor folk. Av sekretesskäl kan jag inte säga hur många för tillfället.

En skillnad mellan Freda-mottagningen och kvinnojouren är att den sistnämnda inte kan ta emot kvinnor med barn.

- Vi har inte haft resurser att ta emot barn. Men vi har en önskan att kunna göra det och håller på att se över det. Och hoppas att kommunen kan öppna upp för en sådan tjänst, säger Carina Diaz.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om