Så studerade en av de misstänkta Hagamannen

Rättegången har inletts i säkerhetssalen i Luleå tingsrätt och kammaråklagare Klara Dahlström har läst upp yrkanden. Ett 20-tal journalister och fotgrafer finns på plats.

Foto:

Luleå2015-11-02 12:37

Videon är inte längre tillgänglig

Niklas Lindgrens advokat Marko Tuhkanen medverkar via länk. Just nu läser Klara Dahlström upp gärningsförklaringen och händelseförloppet.

Samtliga misstänkta nekar till yrkandet.

Marko Tuhkanen meddelar att hans klient yrkar 174 500 kr i ersättning.

De tre personerna som misstänks ha misshandlat Niklas Lindgren ska efter händelsen ha sprungit från platsen.

Klara Dahlström läser bland annat upp att ett vittne larmade ambulansen, en mobiltelefon har hittats på gärningsplatsen som tillhör en av de misstänke männen.

Golfklubban som till hittades på platsen har det hittas DNA som starkt talar för att det tillhör en av de misstänkta männen.

Dahlström fortsätter att läsa upp intyg från rättsläkare.

Intygen från rättsläkaren berättar bland annat att Hagamannen fått skador på ben i näsan, huvudet och ansiktet. Skador som åklagaren menar kan ha uppkommit med trubbigt våld från en golfklubba.

Åklagaren fortsätter att gå igenom bevisen. På en av de misstänktes datorer har det gjorts sökningar både på nyheter kring Hagamannen och golfklubbemodellen king cobra.

Från den tredje juni har det gjorts sökningar på flera sidor angående hagamannen. IT-forensikern Roger Niska har gått igenom datorn och inte hittat någon aktivitet vid tidpunkten för misshandeln.

Tömningen av dator visar att det även finns bilder på Niklas Lindgren nedladdat till telefonen.

Nu kommer åklagaren att gå igenom vittneskonfrontationen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om