Rusning till tomteposten

Klappat och klart! Nu har Tomten sin egen brevlåda för alla snälla barn. Den sitter på Storgatan i Luleå. Så nu är det bara att skicka in önskelistor och teckningar med mera. Och alla barn får svar från Tomten i Tomteboda, det ser en stab på 10-15 extranissar till!
Alla barn som lägger sitt brev till Tomten i den röda lådan får en hemlig liten present!

LULEÅ2006-12-01 06:00
I år har Tomten valt att sätta upp en egen röd och fin brevlåda på tio ställen i landet. Luleå blev en av de utvalda orterna. Och Tomtens förlängda arm på Posten i Luleå, "övernissen" Peter Henriksson, ja han kallas ju egentligen utdelningschef ska sägas, och ansvarar för alla stadens brevbärare, han inbjöd på torsdagen massor av glada barn och pedagoger från dagiset Tellus och Hägern inne i Luleå. De fick premiärprova Tomtens låda, och Tomtens medhjälpare Posten delade ut frimärken till barnen som kom.
- Vi vill uppmuntra skrivandet, säger Peter Henriksson och arbetskamraten Björn Eriksson som jobbar i innerstaden. Björn berättar att han ofta i sitt jobb sett brev adresserade till Tomten.
- De här breven har vi sedan 25 år sett till att de kommer till rätt adress. Vi börjar alltså inte att söka någon som skickat brevet, förklarar han. När man ser de här breven, exempelvis de med nappar som skickats så blir brevbärarens hjärta varmt. Ja, det är ju jättegulligt, säger Björn som för övrigt satt en fridfull jul överst på sin önskelista, om nu inte Tomten nödvändigtvis propsar på att ge honom en platt-TV... förstås! Och chefen, Peter, önskar sig en vit jul.

Många önskningar
Pedagogerna Lena Lundberg och kollegan Eva Öhman från Hägerns dagis önskade sig en CD med Jill Johnsson respektive ett par slalomskidor. Månne om de varit snälla..? I alla fall hade de inte lagt någon lista i tomte­lådan, hmm ... lite misstänkt där!
Men barnen då. Önskar de sig nåt? Jajamän, självklart. Och de var förstås hur söta som helst när de en efter en lade sina hemtillverkade brev i lådan.
Måns Hassler trodde att Tomten skulle höra av sig.
- Ja, och jag har önskat mig bilar och en bilbana och låtsasljus och låtsaständstickor!
Amanda Stedmon, fyra år,
viss­te exakt vad hon ville ha:
- Ett par klackeskor! Och de ska vara rosa!
Ja, så Tomten, om du nu läser det här, så vet du att snart rinner det in en massa trevliga små brev till dig. Då gäller det att inte göra någon besviken. Fram till den 16 december går det bra att lägga breven i lådan.Fotnot: Visste du att Tomten får runt 200.000 brev från hela världen varje år. Alla som har avsändare besvaras.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om