Rundtur för nya luleåbor

Burundi, Pakistan, Colombia, Afghanistan. Ja det fanns många nationaliteter i den grupp flyktingar som i fredags fick en traditionsenlig rundtur i sin nya hemstad Luleå.
I strålande vårväder fick familjen Qaumy och 20-talet andra en lite mera ingående bild av Luleå kommuns centralare delar.

LULEÅ2004-03-06 06:30
Förstås gjordes ett besök hos borgmästaren, kommunalrådet Karl Petersen. Här förärades de en nyckelring i tenn med Luleås stadsvapen inpräglat. Och vid besöket avnjöts också utsikten från kommunhusets takterass. <br> ? Vi har varit i Sverige i fem månader berättade Zakia Qaumy och maken Abdul Basir som fanns med på den kommunala rundturen tillsammans med barnen, dotter Marim 8 år och sonen Mellel Omar som är fyra.<br>Zakia Qaumy som läser svenska för invandrare och redan nu talar lite svenska,och hennes familj kommer från Afghanistan.<br>Njöt av utsikt<br> ? I mitt hemland arbetade jag som kontorist på radio och TV, berättade hon medan make och barn samt medresenärer på kommunens rundtur passade på att titta på utsikten över Luleå från stadshusets topp.<br>Våra nyaste luleåbor hann också med att se kyrkstaden i Gammelstad, Hägnan, länsmuseet med sin utställning om samer, med mera. <br> ? Mycket positivt! sammanfattade ciceronen och färdledaren Ywonne Andersson från Invandrarservice som hållit i dessa rundturer i 14 år. Och det är alltid lika uppskattat från dessa nyinflyttades sida att få en mera ingående guidning i staden som utgör ens nya hem.<br><br>
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om