Var med och rösta fram Årets Luleåbo 2024!

Nu är det dags att rösta fram Årets Luleåbo 2024. Lägg din röst på den kandidat du tycker förtjänar priset, röstningen pågår på www.kuriren.nu fram till måndag 1 juli.

Rösta på din favorit!

Rösta på din favorit!

Foto: Montage

Luleå2024-06-18 01:00

Norrbottens-Kuriren delar varje år ut priset Årets Luleåbo, ett pris som går till någon eller några som sticker ut 

Det är läsarna som har nominerat och en jury som därefter utsett sex kandidater. Nu är det dags att rösta fram en vinnare! Priset går till någon som gjort Luleå till en bättre plats att leva på. 

Följande personer har nominerats till priset 2024:

undefined
Sara "Hållbara Sara" Olsson, influencer.

Sara "Hållbara Sara" Olsson, influencer.

Motivering: På Instagram inspirerar hon över 40 000 följare varje dag med sitt engagemang för miljön och hållbarhet. Men det är inte bara digitalt som hon sprider sin kunskap, utan även genom att resa runt och föreläsa, bland annat för företag med stor miljöpåverkan.

undefined
Josh och Elisabeth Armfield, ideell verksamhet.

Josh och Elisabeth Armfield, ideell verksamhet.

Motivering: Paret Armfield tar ett stort ansvar på ideell basis att hjälpa hemlösa och papperslösa med allt från vård och måltider. Josh och Elisabeth har valt att leva enkelt för att ha möjlighet att ägna en stor del av livet åt att göra en insats för samhällets mest utsatta.

undefined
Linda Jones, författare.

Linda Jones, författare.

Motivering: Succéförfattaren från Bergnäset har fått stort genomslag för sina böcker där historierna tar sin plats i Norrbotten. Ungdomsromanen ”De tar allt ifrån mig” var nominerad till Augustpriset och har dessutom prisats två gånger.

undefined
Kicki Blomquist, fotbollsordförande.

Kicki Blomquist, fotbollsordförande.

Motivering: Som ordförande för Norrbottens största fotbollsförening, Lira BK, tar Kicki Blomquist ett stort ansvar även utanför planen. Hon lägger ner mycket tid på att hjälpa utsatta familjer, uppfostra ledare och ungdomar och stävja ungdomsstöket – bland annat genom att gå i bräschen för att ha matchvärdar på alla matcher.

undefined
Simone Sjöström, TV-profil.

Simone Sjöström, TV-profil.

Motivering: 42 dagar blev det på Robinsonön för Simone Sjöström. Det räckte hela vägen till final, men inte ända fram till seger. Men i avsnitt efter avsnitt har hon satt Luleå på kartan i ett av Sveriges mest populära TV-program.

undefined
Mikael Jakobsson, kock Örnässkolan.

Mikael Jakobsson, kock på Örnässkolan.

Motivering: Skapar matglädje på Örnässkolan och visar att det går att laga näringsriktig, god och omväxlande skolmat som mättar elevernas magar varje lunch. Brinner verkligen för sitt uppdrag, vilket märks i slutresultatet och de goda omdömena som kommer från alla som besöker matsalen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!