Vid lunchtid på fredagen är det rätt folktomt inne i den stora salen i Vetenskapens hus, det sitter tre-fyra studenter vid två olika bord samt en ensam man vid ett tredje bord.
– Vi är här ganska regelbundet. Det är en bra pluggmiljö, säger Hanna Hellander som läser ekonomi på LTU tillsammans med sin syster Linda.
Eftersom alla tre bor inne i centrum passar det bättre att plugga på Vetenskapens hus än att åka ut till Porsön förklarar de.
– Det är en bra lokal, inflikar Julia Vestin som läser rättsvetenskap på LTU.
Men till hösten ska det bli större aktivitet i Vetenskapens hus, det är i alla fall målsättningen för LTU, LKAB och IVA (Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien) som står bakom satsningen på Vetenskapens hus som öppnade i januari 2014.
– Vi har skrivit ett nytt avtal med våra samarbetspartner, LKAB och IVA. Vi har tillsatt en ny styrelse och ett programråd. Vi har avsikten att utveckla verksamheten ännu mera, säger Staffan Sarbäck, universitetsdirektör LTU.
En nyhet är att Vetenskapens hus har fått en programkoordinator, Tina Forsberg som nyligen börjat. LTU söker också en entreprenör som vill driva restaurangen i huset, den nuvarande entreprenören som driver Koi Kitchen är uppsagd till slutet av augusti då kontraktet löper ut.
– Vi gör ett omtag och ett nytag, då tycker vi att det finns skäl att göra en förnyad prövning, vad finns det för restauratörer och vad finns att erbjuda? säger Staffan Sarbäck.
Sarbäck kan inte svara på hur många intressenter som hört av sig angående restaurangverksamheten.
Programkoordinator har i uppgift att lägga fram ett förslag till styrelsen i juni avseende verksamheten.
– Parterna är överens att vi vill utveckla Vetenskapens hus, sedan är vi inte klara med hur det ska ske. Grundvalarna ligger kvar, det är aktiviteter kopplade till vetenskap, kultur och att jobba vidare med mötesplatsen.
– Därför är det viktigt att få en som driver restaurangen som kan och vill vara med på den resan, fortsätter Staffan Sarbäck.
Vad blir skillnaden kontra hur det fungerat hittills?
– Mer av allt och gärna litet till. Jag tror vi ska närma oss kultursektorn, det finns saker vi kan göra tillsammans för att få stan att leva upp, säger Staffan Sarbäck.
Norrbottens Media har varit i kontakt med Peter Nguyen, som driver Koi Kitchen. Han säger att han inte har tid att besvara några frågor per telefon och ber att få återkomma per mejl när han har tid.