Varje person har intervjuats i en egen artikel. Ni hittar dem nedan. Texten om Johanna Fällman fortsätter under länkarna.
LKAB-toppen
"Vi har en jämställd företagskultur"
Polischefen
"Kompetensen sitter inte i könet"
Hon är vd för ett av Luleås största företag
"Kvinnor ska synliggöras ännu mer"
LTU-professorn
Hon är en av Norrbottens mäktigaste politiker
"Kvinnor har ett annat sätt att leda"
Hon är chef i en jämställd bransch
"Det handlar inte om att säga grattis"
Succéföretagets vd driver på jämställdheten
"Mindre fokus på familjefrågorna, tyvärr"
Där har det hänt en hel del inom jämställdheten inom hockeyn på damsidan och kanske framför allt inom Luleå Hockey.
– När jag var liten och växte upp i Luleå så är sanningen den att tjejer inte var speciellt välkomna i Luleå Hockey eller ishallen. Det var så klart inget man sa rakt ut men sånt känner man av. I dag är det en helt annan stämning i föreningen och vi är genuint accepterade och uppskattade och det är fruktansvärt kul.
Johanna Fällman beskriver att det sitter i vardagliga detaljer. Hur folk hälsar i hallen eller vilken plats damspelare får ta i gemensamma områden med herrspelarna i Luleå Hockey.
Hon medger att det är svårt att förklara och att det låter lite märkligt men det sitter i detaljerna. Små nyanser som betyder mycket.
I grunden handlar det helt enkelt om att få genuin respekt för sin profession, mer än att ha en uppblåst respekt som inte är ärlig eller som baseras på andra faktorer.
– Jag har hellre den respekten och spelar för noll kronor än har 50 000 i månaden och inte får den respekten, säger Johanna Fällman.
Lönen är en sak för sig. Johanna Fällman kan inte leva på sin idrott i dag. En manlig hockeyspelare i SHL av motsvarande klass lever oerhört gott på sin idrott och kan säkra sin framtid.
Funderar du någon gång över att om du hade varit man hade du tjänat flera hundra tusen i månaden, kanske miljoner om du spelat i NHL?
– Nej, egentligen inte. Eftersom jag är tjej så har jag alltid vetat att jag aldrig kommer att tjäna några miljoner i NHL. Jag har mer funderat över om det är rimligt att någon över huvud taget ska tjäna så mycket. Men det är en otrolig skillnad på ersättningen, absolut, men herrhockeyn har också funnits mycket längre. Pengarna måste komma någonstans ifrån också, det går liksom inte bara att trycka upp nya sedlar. Vi får skynda långsamt.
Hockeyn på damsidan dras med den eviga frågeställningen om vad som ska komma först. Är det ett intresse bland publik och sponsorer som ska dra sporten framåt och ge bättre förutsättningar eller ska sporten och klubbarna själv ta det första klivet och hoppas att publik och sponsorer följer efter?
I Luleå Hockeys fall så är det mer en dragning det sistnämnda – och som visat sig vara lyckosamt.
De följde efter.
– Jag tycker det är fantastiskt bra att göra som Luleå Hockey som väljer att satsa för att skapa ett intresse i stället för att bara säga att "det kommer ingen publik". Här kan man nog säga att Luleå Basket banat vägen också, säger Johanna Fällman.