Rektorn: "Inte fått information av polisen"

Rektorn på Borgmästarskolan ville ha en tydligare bild av händelseförloppet innan hon gick ut med information till föräldrar om att en man hotat elever på skolgården.

Borgmästarskolan i Luleå. En person hotade elever och personal på skolgården.

Borgmästarskolan i Luleå. En person hotade elever och personal på skolgården.

Foto: Malin Andersson

Luleå2017-09-05 11:55

En 48-årig man från Luleå greps vid 15.40-tiden i ett trapphus på Tuna. Han misstänks ha misshandlat en annan man med en yxa i en attack som orsakade ett massivt polispådrag i Luleå på måndagen.

Men innan mannen greps ska han, enligt en polisanmälan som Borgmästarskolan gjort, ha hotat elever och personal som befann sig ute på skolgården.

Nu riktar föräldrar kritik mot att skolans rektor inte gått ut med information om händelsen tidigare.

– Jag vet inget mer än vad jag gjorde i går. Just nu sitter vi och arbetar med ärendet, säger rektorn Annika Björnfot.

Under måndagskvällen ska hon ha ringt runt till de föräldrar vars barn blivit utsatta för mannens hot. Men då hade barnen redan hunnit gå hem för dagen och berätta för sina föräldrar om den skrämmande upplevelsen.

– Vi har inte fått någon information av polisen, vi satt till åtta i går kväll och försökte reda ut vad som hänt innan vi ville gå ut med information till alla elever och föräldrar, säger Annika Björnfot.

Under tisdagen har skolan genomfört några insatser, enligt rektorn. Men de föräldrar som ställt krav på ett ha en kurator på plats i dag har inte hörsammats.

– Vi har pratat med elever och varit i kontakt med polisen. Även elevhälsan lokalt och centralt är inkopplad. Jag har varit i kontakt med dem men än så länge har vi endast gjort upp en plan för barnen som varit inblandade.

Föräldrar som Norrbottens Media talat med berättar att de är med sina barn på skolan i dag. Men det vill Annika Björnfot inte bekräfta eller kommentera.

– Om föräldrarna vill komma till skolan så får de väl göra det, säger hon.

Kan du förstå att föräldrar är kritiska till den bristande informationen?

– Vi får gå ut med information, men den mest akuta informationen behövde komma ut först och det är viktigt att vi tar reda på vad som har hänt. Vi kan inte gå ut med händelsen innan vi fått klarhet i händelseförloppet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om