Rekordtidig premiär i Måttsundsbacken

Mulet, lite snö i luften och en grinig blåst. Inomhusaktiviteter, kanske..? Glöm det. En rekordtidig premiär i Måttsundsbacken stod på schemat. -Det är jättehärligt, sade Hanna Vennberg som tillsammans med systern Lovisa fanns på plats tidigt i lördags.

MOT NYA ÄVENTYR. Hanna Vennberg (till vänster) och systern Lovisa boende i Avan, tog sig an Måttsundsbacken med ett leende på läpparna.

MOT NYA ÄVENTYR. Hanna Vennberg (till vänster) och systern Lovisa boende i Avan, tog sig an Måttsundsbacken med ett leende på läpparna.

Foto: Berndt Dimeus

LULEÅ2007-12-03 01:45
Med förra säsongen i färskt minne var premiären i Måttsundsbacken i Luleå nära på sensationell. Då gjordes de första åken den 5 januari, över en månad senare än den här lördagen.Inte undra på att leendena var av de bredare slaget.-Skitkul, sade Henrik Nilsson, 14 år, till Kuriren några minuter efter tio denna lördagsmorgon när han, Micha Aspenfjäll och Mikael Lidström, båda 16 år, bara var minuter från premiäråket i Luleå denna säsong.-Det är bra det här eftersom det är nära och backen ganska bra backe här, sade Mikael Lidström och fortsatte:-Vi har varit i Kåbdalis tidigare. Vi har hunnit med två helger där. Telefonen har gått varm
Mycket mer blev inte sagt av Mikael Lidström eller någon av hans vänner innan stressen började göra sig påmind. Liftkort skulle köpas och tid för "dösnack" fanns liksom inte.Hanna, 12 år, och Lovisa Vennberg, 10 år, från Avan kände däremot ingen stress. Genom deras klubb, Luleå alpina, hade systrarna redan "tjuvstartat" säsongen i Måttsundsbacken i onsdags.Precis som Ersnäsgrabbarna hade de också fått ett antal åk i benen förra helgen.-Vi hade läger i Kåbdalis, sade Hanna Vennberg.För Jan-Olov Lundqvist, som arrenderar anläggningen av Luleå kommun, har dagarna innan premiären varit fullspäckade. På många sätt.-Telefonen har gått varm. Det är ett jäkla sug nu, sade Jan-Olov Lundqvist med ett leende.Tidigaste premiären
Lördagens premiär blev den fjärde i ordningen för honom sedan starten hösten 2004. Och den tidigaste. Det förra rekordet var 5 december.Men Jan-Olov Lundqvist hoppas på fler rekord i framtiden.-Drömmen är att kunna köra på fem kanoner. Jag håller på att byta ut kanonerna, som kan köras när det är 6-7 minusgrader. Nu har det varit -10. Det är ganska stor skillnad.Under premiärdagen bjöds de skid- och snowboardfrälsta på en nedfart.-Vi har prioriterat trean för att kunna komma i gång. Vi hoppas vara i gång rejält om 14 dagar, sade Jan-Olov Lundqvist.De närmaste veckorna är Måttsundsbacken öppen på helgerna plus tisdag kväll. Jan-Olov Lundqvist förklarade att det hade varit tufft att komma i gång utan Luleå alpinas hjälp.-Vi har ett jättebra samarbete, sade han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om