Redo för nolleperiod: "Vi kommer dyka upp på stan"

Fyra dygn återstår till höstens nolleperiod. "Nu kan vi återgå till det gamla upplägget. Vi siktar på en tolv dagar lång nolleperiod och planerar ett hemligt arrangemang i Luleå centrum", berättar Oscar Söderbergh från Teknologkåren.

Nu laddar studentkårerna på Luleå tekniska universitet upp inför årets nolleperiod. Oscar Söderbergh håller i planeringen.

Nu laddar studentkårerna på Luleå tekniska universitet upp inför årets nolleperiod. Oscar Söderbergh håller i planeringen.

Foto: Privat

Luleå2022-08-12 10:00

Nolleperioden har inte varit sig lik under de två senaste åren på grund av pandemin. Arrangemanget 2020 blev i princip inställt.

– Det blev ett nödvändigt ont. Förra året kunde vi till slut arrangera ett coronasäkert nollefirande som följde folkhälsomyndighetens alla restriktioner. I praktiken innebar det många arrangemang utomhus och vi valde att hålla ihop klasserna framför stora middagar, berättar Oscar Söderbergh, ordförande i den sociala enheten.

Onsdag 17 augusti drar årets nolleperiod i gång. Teknologkåren och Luleå studentkår räknar med att tusen nya studenter kommer att delta.

Det handlar om en återgång till det gamla upplägget med aktiviteter tolv dygn i sträck.

– Det handlar inte bara om fester utan också om att lära känna nya människor och inte minst lära sig hitta på campus. Vi planerar också ett hemligt arrangemang som kommer att förläggas i centrum för att visa de nya studenterna vad Luleå har att erbjuda, förklarar Oscar Söderbergh.

Varför är nolleperioden viktig?

– Det är härligt att få se alla människor samlas igen och se till att de får uppleva vad vi på LTU är kända för – vårt studentliv. Tack och lov är alla restriktioner borta och att vi kommer att kunna dra igång vår nattklubb igen, svarar Oscar Söderbergh. 

Totalt kommer 250 studenter från Teknologkåren och Luleå studentkår att delta på arrangörssidan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!