Reaktioner mot klottret
Den kostsamma klottervågen har väckt starka reaktioner hos Luleåborna. En av dessa är kommunalrådet Karl Petersen, som med anledning av gårdagens artikel i Norrbottens-Kuriren har bestämt sig för att vidta åtgärder.- Det här är ett ämne som får människor att bli väldigt arga, säger han.
Oerhörda kostnader
Klotterproblemet medför även oerhörda kostnader för kommunens fastighetsägare. Det kunde Bernt Nordlund, Lulebos områdeschef för centrala stan, intyga. Han tyckte att alla inblandade, fastighetsägare och kommun, gemensamt måste bestämma sig för att komma till bukt med det stora problemet.
- Vi måste gå ut med information och synliggöra dessa kostnader, menade Bernt Nordlund.
Att problemet med det ökade klottret är ett ämne som engagerar många råder det ingen tvekan om. Kommunalrådet Karl Petersen reagerade starkt på Norrbottens-Kurirens artikel, och kontaktade under onsdagen redaktionen för att meddela att han bestämt sig för att agera.
- Jag kommer att ta upp en diskussion kring ämnet under kommunstyrelsens sammanträde på måndag. Sedan ska vi gemensamt komma fram till hur vi ska göra för att få ordning på detta problem, säger han.
Politisk uppslutning
Karl Petersen manar till politisk uppslutning över partigränserna i ämnet.
- Min tanke är att försöka få med samtliga partier i fullmäktige på det här, menar han.
Inför den planerade aktionen för att motverka klottret har Karl Petersen tänkt engagera alla berörda, så som polisen, kyrkan, fastighetsägare och Ungdomens hus.
Karl Petersen förklarar att åtgärderna inte bara kommer att handla om att jaga brottslingar.
- Jag tror att det kan vara en bra idé med ännu fler graffitiplank där man får skapa. Det gäller att både ge och ta.
Han poängterar också den stora skillnaden mellan graffiti och klotter.
- Det är viktigt att understryka att det är klottret som ska bort, inte själva graffitin. Graffiti är konst, avslutar Karl Petersen.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!