Rassel och skrammel blev ljuv rytmisk musik

Inget skrotgöra precis! På Teknikens hus sommarläger för barn mellan 11-13 år har man den gångna veckan tillverkat sina egna instrument och i fredags bjöd barnen föräldrar och syskon på Street Jam. Det blir en session med slagverk gjorda av bildelar, husgeråd, cyklar med mera.

LULEÅ2006-06-19 06:00
Sanna Rådelius och Jonathan Carlsson, studenter vid institutionen för Musik och Medier vid universitetet, är de som hållit i sommarkursen som samlat 17 barn.
- Jag skulle göra ett projekt­arbete och föreslog Teknikens hus att man skulle göra en kurs och de tyckte det var en bra idé berättar Sanna Rådelius. När hon blir klar med sin utbildning hoppas hon i främsta hand kunna få jobba med evenemang och upplevelseproduktion men att jobba med barn tilltalar henne också.

Egna intrument
Fred Svanberg, 11 år, och Sandra Forsman, 10 år, är några av de som under fyra dagar jobbat med att göra sina egna instrument.
Man har bland annat "letat ljud".
- Man tar bara en skrotgrej säger de för att förklara att det inte alls är svårt att göra egna instrument. Och när vi träffar dem och deras kompisar när de tränar inför konserten, så har de prov på alla möjliga sorters instrument, en cykel, hopplockade rör, grytor och grytlock och läskburkar. Och allt sammantaget blir musik, rytmisk musik.
Kursen, ja den kommer eventuellt att ordnas igen nästa år. I alla fall är det i dagsläget ett önskemål säger programansvariga Malin Brändström.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om