Puss i pingst

I lördags blev Minna och Rickard makarna Forsberg. I hänryckningens tid sade de på pingstaftonen ja till varandra i Gammelstads kyrka.
Att det blev ett pingstbröllop var inget planerat, egentligen hade paret velat gifta sig i mitten av juli, men enda lediga vigseltiden på hela sommaren var just den på pingstaftonen.
- När vi kom på att det var pingst så kändes det ändå bra, säger Minna.

LULEÅ2006-06-05 06:00
Vi når den blivande bruden Minna Tabell per mobiltelefon när hon sitter hos frisören. Lite nervös är hon allt men denna tvåbarnsmamma på 26 år låter annars lugn och glad.
Det är en stor dag som hon och brudgummen Rickard Forsberg 34 år har framför sig. 50 inbjudna nära och kära och parets två små döttrar, Alva 3 år och Alice 1 år, ska vara med. Småflickorna får vara extranäbbar när mamma och pappa skrider mot altaret i full bröllopsmundering med uppvaktning av tärnan Heidi Huhta och bestman Anders Forsberg. Framme i koret kyrkoherde emeritus Karl Fredriksson.
- Att det blev Gammelstads kyrka beror på att vi bor i Gammelstad och jag är för övrigt konfirmerad i den kyrkan berättar Minna som träffade sin blivande för fyra år sedan. Det var genom en arbetskamrat som paret möttes och det blev lite som för landets kung, det sa klick helt enkelt. Nu två barn senare så känns det bra att gifta sig.
- Tryggt, säger Minna som efter vigseln nu samlat hela familjen under efternamnet Forsberg.

Bukett från Finland
Lång vacker klänning på bruden och en fin brudbukett förstås. Och lite speciellt är det med buketten faktiskt för den är inhandlad i Finland!
- Ja den är köpt i finska Torneå. Varför? Jo för att det blir mycket billigare. Jag har fått både brudbukett och näbbarnas och brudgummens blommor för 1.200 kronor. Här hemma kostar bara brudbuketten från 1.500 kr och uppåt, säger Minna. I den ljuva uppsättningen, som inbjudna gäster hämtat och forslat med sig till bröllopet, återfanns bland annat rosa rosor i två färgställningar.
I kyrkan skred det vackra paret fram till vacker musik och Mendelssohns pampiga brudmarsch var förstås ett självklart val. Sen blev det bröllopsbuffé i Rutviks bygdegård och en härlig avslutning på en speciell dag i livet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om