Prenumerera på middag

För två veckor sedan anlände Middagskorgen till Luleå. I september startade företaget i Kalmar, men efter en förfrågan finns det alltså nu också i norr.

FRUKT OCH GRÖNT. Cecilia Strömberg visar ett exempel på vad som kan finnas i middagskorgen.

FRUKT OCH GRÖNT. Cecilia Strömberg visar ett exempel på vad som kan finnas i middagskorgen.

Foto: Petra Isaksson

Luleå2009-04-20 06:00
Luleå. - Det är svårt att få tidspusslet att gå ihop, säger grundaren Cecilia Strömberg.Barnen flyttade ut och tankarna började sätta fart.I stället för att köpa hund bestämde sig Cecilia Strömberg för att starta företag.Cecilia som alltid varit intresserad av matlagning och hälsa hade länge haft idén om Middagskorgen.Tanken bakom företaget är att underlätta i vardagen. - Många lever hektiska liv och fastnar lätt i "pastaträsket". Det blir ofta panikinköp och den ständiga frågan om vad som ska ätas till middag blir aldrig lättare, säger hon.Ekologiska råvaror
Middagskorgen erbjuder en veckomeny där fem middagar ingår.Det är via ett prenumerationsformulär på internet som man beställer sin mat.Företaget samarbetar med Coop forum i Luleå som också kör ut beställningarna direkt till dörren.Råvarorna är ekologiska, krav- och rättvisemärkta. I den mån det går.Att det skulle bli dyrare med ekologiska varor menar Cecilia är en myt.- Det är många som tror att det ska kosta mer, men så är det inte. Många ekologiska varor är faktiskt billigare än andra, berättar hon.Veckomenyn plockar Cecilia ihop tillsammans med ett antal personer från butikerna. Därmed finns det inte utrymme för egna önskemål.Cecilia berättar att det inte har varit något problem, då många tycker det är skönt att slippa planera själv.Luleå är den första norrländska staden där Middagskorgen finns och Cecilia tror att företaget har goda förutsättningar för att växa här.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om