Det handlar om att byggnadsnämnden gett klartecken för nybyggnad av ridhus, stall och andra tillhörande byggnader.
- Vi är uppsagda från det ställe där vi huserar i dag. Så vi behöver verkligen få flytta vår verksamhet. Dessutom är stallet för litet. Vi tvingas laborera på olika sätt eftersom vi bara har 15 platser och 24 hästar. Till exempel använder vi ligghallar som vi har utomhus.
I utkanten av byn
- Platsen där vi nu vill satsa med nybygget ligger dessutom i utkanten av byn. Nu måste vi passera flera hus, när vi är ute och rider. Där borta blir vi mer ensamma.
- Vi ser oss som ett komplement till stora ridskolor i allmänhet. Vi eftersträvar en mer familjär stämning. Och det ska vi fortsätta med. Vi tänker inte utöka verksamheten. Bara se till att våra många barn och de med olika handikapp snart får det ännu bättre.
Har varit jobbigt
- I dag får jag jobba fyra timmar varje kväll utomhus. Så jag ser verkligen fram emot att vi får bygga ett ridhus.
- Det är andra gången vi fått ett positivt förhandsbesked om bygglovet. Det har varit jobbigt med överklagningsprocessen som dragit ut på tiden. Men vi är glada över att länsstyrelsen jobbat snabbt med ärendet, säger Anna-Karin Sandberg som både är ägare till och ridinstruktör vid verksamheten runt Stall Balans.
Blivande granne
Den som överklagat förhandsbeskedet om Stall Balans planerade nybygge är en blivande granne till den planerade ridanläggningen och stallet.
Grannen har pekat på frågor som trafiksäkerhet, kulturhistoriska intressen, påverkan av grundvattnet och hästallergier.
Men länsstyrelsen anser inte att ett enda av personens klagomål utgör skäl att upphäva förhandsbeskedet.