Polisjakt mellan Kalix och Luleå

Den misstänkt rattfulle föraren stannade inte, trots att han kört över en spikmatta, och färden slutade på akuten.

Foto:

Luleå2016-04-03 05:07

En polispatrull i Kalix fick under natten mot söndagen korn på ett fordon som man tidigare blivit tipsade om kunde framföras av en onykter förare.

Karolina Thomtén, länsvakthavande polisbefäl, uppger att patrullen försökte att få stopp på fordonet enligt konstens alla regler, men föraren vägrade att följa polisernas anvisning och körde istället ut på E4, södergående.

-Jag som vakthavande gjorde bedömningen att vi skulle hänga på den här bilen. Man gör alltid det, och väger in riskerna, men det var ingen trafik vid den här tiden och helt lugnt ute, så det var ingen fara för någon, säger Karolina Thomtén.

Ett efterföljande inleddes alltså, där patrullen hängde på från Kalix. Under tiden förberedde patruller från Luleå ett stopp med målade bilar och spikmatta i höjd med Persön. Inte heller det fick stopp på föraren, som körde rakt över spikmattan.

-Han fortsatte faktiskt ganska långt, trots punktering. Från Persön hela vägen till Rutvikssundet.

Till slut tappade föraren kontrollen helt och hållet och efter att han stött i mitträcket ett par gånger krängde bilen till och sladdade ner i diket.

En operatör vid Sos alarm uppger att en person lastades i ambulans efter olyckan, för transport till akuten.

-Jag vet inte något om skadeläget, men det var ett prio ett-larm, säger operatören.

Polisen hade vid 05.30-tiden inte fått några uppdateringar om förarens skadeläge, men uppger att han stod på benen och prata med patrullerna innan han fördes till akuten.

Föraren, en man i 25-årsåldern, kommer så snart det är möjligt att höras på misstanke om rattfylleri samt vårdslöshet i trafik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om