Därför sökte polishelikoptern över Björkskatafjärden

I jakten på en försvunnen 65-årig Luleåbo sökte polisen av Björkskatafjärden under onsdagseftermiddagen. En kvinnas iakttagelse gjorde området extra intressant.

Polishelikoptern sökte av ett område i Björkskatafjärden.

Polishelikoptern sökte av ett område i Björkskatafjärden.

Foto: Jonny Vikström

Luleå2021-07-14 16:17

Vi har talat med kvinnan, som vill vara anonym. Hon berättar att hon gjorde observationen på morgonen, när hon var ute på promenad. Ganska precis utanför den lilla badstranden nedanför Klintbacken tyckte hon att hon såg en person, cirka 50 meter ut i vattnet.

undefined
Polisen Peter berättar om sökandet från polishelikoptern.

– Jag tänkte "Oj vad den personen simmade långt ut". Och nästa gång när jag tittade var det ingen där men jag trodde att personen simmat vidare och tänkte inte så mycket på det förrän helikoptern kom och började flyga över vattnet. Då ringde jag in och larmade. De flög inte riktigt på rätt ställe, säger kvinnan.

undefined
50 meter ut från den lilla badstranden nedanför Klintbacken gjorde kvinnan observationen.

Polishelikoptern sökte länge och väl men lyckades inte göra några avgörande observationer.

– Tyvärr kunde vi inte se någonting från luften den här gången. Det är också väldigt dåliga förhållanden. Vattnet är mycket brunt och sikten i stort sett obefintlig. Men vi är bara en av flera enheter som är ute och det kan hända att helikoptern kallas upp igen, säger Peter, som tillhör besättningen på polishelikoptern.

Han har ett ovanligt efternamn som han inte gärna vill ska skrivas ut, så vi utelämnar det.

undefined
Försvunne Assar, 65.

65-årige Luleåbon Assar sågs senast på mataffären i Porsöns centrum den 22 juni. Sedan dess är han spårlöst försvunnen. Både polisen och Missing People har gjort sökinsatser i området kring mannens bostad utan framgång.

Polisen misstänker inget brott i samband med försvinnandet.

Polisen tar gärna emot tips på telefonnummer 114 14.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!