Sanningen bakom rättsskandalen som fick offentlighetens ljus över sig på tisdagen har ni här ovan. Kommunikationskedjan brast vilket fick dramatiska då den misstänkte 34-åringen promenerade ut från Luleå tingsrätt som en fri man.
Det innebar också i förlängningen att det återigen fanns en hotbild mot Munkebergs förskola. På onsdagsmorgonen skötte två polispatruller bevakningen.
– Vi hade precis fått tillbaka den vanliga vardagen igen, så det här känns inget vidare, säger Margaretha Hansén till Kuriren.
Enligt Erik Graeske, lagman och chef på Luleå tingsrätt, togs de första kontakterna med domstolen på måndagen av personal från häktet i Luleå. De berättade att den 34-årige mannen nu fanns i Luleå vilket också överförde ärendet till Luleå tingsrätt.
– Vi utgick att han då hade kommit till Sverige. De pratade med en sekreterare som satte ut målet så fort som möjligt. Sedan framkom det under häktningsförhandlingen att han hade kommit tidigare, säger Graeske som inte vill lägga skulden på någon.
Men han pekar sedan på den så kallade förundersökningskungörelsen. Ett regelverk som säger att det är polisen som ska anmäla till åklagare så fort en misstänkt person överförts från annat land.
– Och åklagaren ska anmäla det till oss. Skulle det där ha gått rätt till skulle det där ha skett under fredagen.
– Jag har inte hunnit sätta mig in i ärendet. Uppenbarligen har det skett en brist, om det då är i Finland, Stockholm eller hos oss här i Luleå vet jag inte, säger Ulf Sköld, chef brottsutredningar, polisen i Norrbotten.
Kammaråklagare Ulrika Schönbeck, som under tisdagen tvingades se den misstänkte 34-åringen lämna domstolen som en fri man, ser med samma ögon på problemet.
– Vi fick inte heller något besked om att han hade förts över till Sverige, säger Schönbeck.
För berörda föräldrar och personal på Munkebergs förskola, är dessa förklaringar ingen tröst.
– De vill bara ha sin vanliga vardag tillbaka. Det här ska vara en trygg plats, säger Margaretha Hansén.
På onsdagen var antalet barn på plats hälften av det normala.