Pizzans högtid - nyårsdagen

Hallå där ...

FAMILJEPIZZA. Iraj Ramani förbereder en Milano, en av många pizzor som han gjorde under dagen.

FAMILJEPIZZA. Iraj Ramani förbereder en Milano, en av många pizzor som han gjorde under dagen.

Foto: Linda Wikström

Luleå2012-01-02 06:00

... Iraj Ramani, som driver pizzerian Palma i Luleå, och som hade fullt upp på nyårsdagen.

Visst är det så att det är väldigt många som köper pizza på just nyårsdagen?

- Ja, absolut.

Varför?

- Ingen aning.

Hur mycket mer pizza säljer du?

- Kanske runt 200 pizzor. En vanlig dag är det ungefär 80, så det är en väldigt bra dag för oss.

Vilken pizza säljer bäst?

- Hasses special, det är med strimlad grillbiff, starka kryddor och orientdressing. Framför allt beställer kunderna starka pizzor på nyårsdagen.

Vilken är din favoritpizza?

- Jag gillar också starka pizzor, Hasses special är en bra pizza. Luleå special är också väldigt god.

Hur mycket mer tjänar du på nyårsdagen om man jämför med en vanlig dag?

- Det beror lite på, men det är dubbelt så många som köper och då blir det så klart bättre (skratt).

Ser ni fram emot nyårsdagen?

- Ja, vi förbereder oss väldigt noga. Förra året var det kaos här, jag och min fru var väldigt stressade. I år är vi mer förberedda.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!