Personal från F 21 på väg till storbranden

Igår begärde den civila räddningstjänsten i Västmanland fler resurser för att bekämpa storbranden i Västmanland. Klockan 9 idag åkte 34 personer från den 23:e flygbaskompaniet i Luleå ner till Sala-trakten.

F21 assisterar räddningstjänsten som bekämpar storbranden i Sala-trakten.

F21 assisterar räddningstjänsten som bekämpar storbranden i Sala-trakten.

Foto: Helene Nilsson/Försvarsmakten

Luleå2014-08-09 13:18

Sedan tidigare har personal från den 25:e flygbaskompaniet i Uppsala som åkt ner för att hjälpa till med släckningsarbetet. I ett pressmeddelande berättar Oskar Stenberg som är plutonchef vid R3 att deras huvuduppgift är att släcka bränder, bryta brandgator och att röja.

– Det känns jättebra att få åka. Vår styrka motsvarar två kommunala brandkårer och en mindre entreprenadfirma.

All personal, materiel och fordon körs under dagen ner i konvoj. Idag är det 34 personer som åker men senare kommer ytterligare fyra personer att ansluta. När styrkan är på plats kommer de kunna jobba dygnet runt i upp till en vecka.

– Det känns naturligtvis jättebra att kunna hjälpa i denna svåra situation. Vi är stolta att kunna bidra till räddningsarbetet med vår professionella personal och vår materiel, säger stabschefen Joakim Hjorth i pressmeddelandet och fortsätter:

– Vi kommer göra vårt yttersta för att släcka branden och rädda liv och egendom med den personal och materiel som nu tillförs.

Det är den civila räddningstjänsten som leder verksamheten och begär stöd från Försvarsmakten enligt Lagen om skydd mot olyckor.

F 21 resurser i brandbekämpningen

23:e flygbaskompaniet (lokaliserat i Luleå)

37 personer (officerare, specialistofficerare och soldater)

4 brandbilar

4 hjullastare

1 grävlastare

1 grävmaskin

4 lastbilar med släp

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om