Den kallas för Olle, men det egentliga namnet är Olibell Grandeur. Det nioåriga engelska sportponny är att betrakta som något av en familjeklenod.
Det är 10-åriga dottern Isabell Isakssons tävlingshäst, men den här morgonen är det mamma som tar hand om skötseln.
– Jag har själv inte längre tid att rida. Familjen tar all min tid, men när våra fem barn blivit lite äldre ska jag försöka återuppta mitt stora intresse, förklarar Alvina Isaksson.
Vi befinner oss på Björsbyn, ett par kilometer norr om Luleå centrum. Det är en av traktens äldsta byar med anor som sträcker sig ända tillbaka till 1400-talets birkarlar. Framgångsrik handel gjorde att byns ägor en gång i tiden omfattade Porsön, Björkskatan, Malmudden, Lövskatan och Svartöstaden.
I dag är det ont om både handel och mjölkbönder. Numera är det hästar som dominerar livet i byn.
– Vi var ute efter att hitta en mindre hästgård. Plötsligt dök den här upp. Jag kände direkt att här kan vi göra något bra. Affären gick fort - nästan över en dag, berättar Johan Isaksson.
Johan Isaksson är krögaren som sadlade om och grundade i stället Jiab Hyrcenter. 2020 omsatte företaget över 131 miljoner kronor.
Nu står han på ett hemman som omnämndes redan på 1700-talet. Det har fått sitt namn efter häradsskrivaren Henrik Johan Wallöf (1719-1798).
Planen är att på sikt flytta in i den gula timrade herrgården, men nu ligger fokus på att bygga upp Isab hästsportcenter som omfattar totalt 27 hektar mark och 4,8 km ridvägar.
Uthus och gamla stall har rivits och ersatts av nya. I mars togs det nya ridhuset i bruk. Med sina 1880 kvadratmeter har den de rätta måtten för internationella hopp- och dressyrtävlingar.
– Vi vill bygga upp en komplett anläggning. I sommar är den nya utebanan klar. Den kommer att vara synlig från vägen, berättar Johan Isaksson.
I det nya stallets lounge har de stora fönstren satts på plats. På golvet ligger persiska mattor. Köksdelen är inte färdigmonterad än.
– Hästar har alltid funnits i mitt liv. Jag har ridit sedan jag var en liten flicka i Brändön. Jag har alltid sagt att jag vill ha en egen hästgård – helst innan jag blir 35. Kanske hade jag inte tänkt att det skulle bli så stor, förklarar Alvina Isaksson.
– Jag tycker att vi är ett bra team. Alvina säger hur hon vill ha det och sedan är det min uppgift att se till att jobbet blir gjort, tillägger Johan Isaksson.
Mycket har hänt på gården under de senaste sju månaderna. Johan Isaksson betraktar förändringen ändå med ett visst mått med otålighet.
– Det här är ett familjeprojekt. Ambitionen är att skapa en välskött gård som kan ta hit bra tränare. Jag vill gärna att den ska påminna om en skånegård med hästar. Det går inte att räkna hem affären i dag. Vi får se hur det blir på sikt. Vi har en del planer som vi inte kan berätta om i dag, säger Johan Isaksson.
Inköpspriset låg på 16,5 miljoner kronor. Hur mycket som investerats sedan dess vill inte Johan Isaksson uppge.
Anläggningen har 37 stallplatser, men är helt fullbokad. Kölistan beskrivs som "enorm".
Företagsledaren Johan Isaksson har setts sköta gårdens harv, men hästskötseln överlämnar han gärna till andra.
– Jag har gått ut med en häst en gång, men kände mig inte bekväm. Det är tur att det finns andra som kan sköta om den biten. Jag håller mig hellre på avstånd med stor respekt.