På gång i Luleå: Våffleri, second hand och musik

Nu blir det nytt liv i det gamla missionshuset i Brändön. Inom kort öppnar ett våffleri där det även blir försäljning av second hand-saker samt musikunderhållning.

Gloria Verechtchaguina har nyligen flyttat till Brändön utanför Luleå och redan 4 februari öppnar hon kafé och second handbutik i byns missionshus.

Gloria Verechtchaguina har nyligen flyttat till Brändön utanför Luleå och redan 4 februari öppnar hon kafé och second handbutik i byns missionshus.

Foto: Privat

Luleå2023-01-12 06:15

Gloria Verechtchaguina har nyligen flyttat från Stockholm till Brändön och på plats i byn strax utanför Luleå insåg hon att det fanns möjlighet att förverkliga något hon funderat på länge – att kombinera musik, second hand-butik och kafé.

– Vi öppnar ett litet fik med en secondhandavdelning men fokus blir på våfflorna. Jag fick reda på att missionshuset stått tomt länge och samtidigt har jag velat starta en egen liten mindre verksamhet, säger Gloria Verechtchaguina som inledningsvis ska hålla öppet lördagar och söndagar.

Hon kallar det för ett våffleri och planen är att kunna erbjuda lite olika varianter av den frasiga skapelsen.

– Vem gillar inte våfflor (skratt)? Alla gillar våfflor, det är enkelt och det är gott.

Utöver kafé ska Gloria Verechtchaguina sälja begagnade saker. Hon har alltid varit intresserad av vintagekläder men det blir även andra saker till försäljning.

– Det blir allt möjligt som jag handplockar. Jag ska ha ganska hög standard på second handgrejerna, säger Gloria Verechtchaguina.

Precis som med sakerna och kläderna hon ska sälja planerar hon att även musikuppträdandena ska hålla bra nivå. Vid premiären 4 februari kommer Luleå-Gammelstads manskör uppträda och planen är att erbjuda någon form av musik den första lördagen i varje månad.

– Det blir livemusik, kanske tar vi in något jazzband eller rockband, säger Gloria Verechtchaguina.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!