Musik dånar ut ur ljudanläggningar som sannolikt har kostat betydligt mer än epa-traktorerna de är monterade i. Motorer varvas och avgasröken ligger tät över Motorgården på Notviken. I klungor står tonåringar, både killar och tjejer och huttrar i den kyliga septemberkvällen.
– Intresset för epa-traktorer har ökat jättemycket de senaste åren, säger Torbjörn Persson.
Moderna metoder för att begränsa hastigheten till de tillåtna 30 kilometrarna i timmen gör att det i stort sett går att bygga om vilken bil som helst. Det har också blivit betydligt enklare att manipulera fordonen så att de går fortare. Samtidigt saknas bältestvång. Statistik visar att olyckorna har ökat i takt med epa-traktorernas växande popularitet.
– Innan man släpper ut sina barn i trafiken måste man ju lära dem att köra. Det vore bättre om de fick gå 50 istället, så skulle de följa med i den vanliga trafikrytmen istället för att vara ett hinder, säger Torbjörn Persson och tillägger att han gärna skulle se bältestvång och en begränsning av hur många som får färdas i en sådan.
– Det finns många fördelar också. Ungdomar som kör dricker inte, till exempel. När de fyller 18 och tar B-körkort så kör de mer ansvarsfullt.
15-åriga Wilma Joutsen, ägare till en blå Volvo 240 omgjord till epa-traktor bor i Bälinge och tycker det är skönt att slippa be föräldrarna om skjuts överallt. Motorgården är en viktig mötesplats, enligt henne.
– Vi umgås med våra vänner och träffar folk som vi annars inte möter så ofta, från Boden och Piteå till exempel, säger hon.
Det har tidigare rapporterats om Motorgårdens oklara finansiering, eftersom kultur- och fritidsförvaltningen har velat dra in bidraget. Bidrag har nu utlovats för kvällsverksamheten, men hur mycket är fortfarande oklart. För verksamheten dagtid finns ännu ingen finansiering.
De flesta av epa-traktorerna som står parkerade på Motorgården den här fredagskvällen är "vanliga" bilar, Mercedez, Volvo och en och annan större jeepmodell. Den i mångas ögon klassiska epa-traktorn, en ombyggd Volvo duett, finns det bara en av här. Ägaren Christoffer Näslund, 17, köpte sin ögonsten redan som 13-åring.
– Jag skruvade isär den helt och byggde ihop den från grunden. Jag fyller 18 i november så snart måste jag ju sälja den, säger han.