Ovanligt stort storsjung

Storsjung har ni hört att skolorna sysslar mycket med. Men i torsdags så var det ett bamsestorsjung som ägde rum i Örnässkolans aula.  Femhundra barn från Hertsön, Skurholmen och Örnäset samt Svartöstaden fick då använda stämbanden tillsammans med Kulturskolans arbetslag för Hertsö/Örnäsetområdet som ordnat en svängig dag med lite "Allsång på Skansen" -känsla.

INLEVELSE. Barnen hade fått en cd med låtarna innan storsjunget, så de sjöng och hängde med jättefint i föreställningen som framfördes av Kulturskolans arbetslag på Hertsön/Örnäset.

INLEVELSE. Barnen hade fått en cd med låtarna innan storsjunget, så de sjöng och hängde med jättefint i föreställningen som framfördes av Kulturskolans arbetslag på Hertsön/Örnäset.

Foto: Linda Wikström

LULEÅ2008-03-14 01:45
På en fint dekorerad scen i aulan fick de sammanlagt femhundra 6 till 8-åringarna, fördelade på två speltillfällen, sjunga och dansa och röra sig till en massa sköna låtar med spanska, afrikanska och andra rytmer. Jättesjunget ingår i ett projekt som Kulturskolans arbetslag arbetat med. Barnen som inbjudits till musikdagen hade också innan konserten fått öva på de sånger som fanns på programmet och att de verkligen övat var lätt att se och höra. När Kuriren hälsade på hade elever från Äng, Svedje och Lillängskolan med sina lärare bänkat sig. Och förutom att få sjunga så fick de även titta på Okända djur" som förskoleklasserna på Örnässkolan samt Lillängsskolan tillverkat till förställningen. Och den välkända låten Olle Adolphsons Okända djur framfördes också i ett fint trumpetsolo av musikläraren Milan Polak. Såpbubblor och dans
Barnen Simon, Olivia, Tobias och Billy samt Alma från Svedjeskolans år två framförde inlevelsefull dans med stämningsfull musik och såpbubbleblåsning. Att sjunga är kul tyckte barnen som fick ta del av musikföreställningarna. Men hade även lite synpunkter på utbudet av musikval. -Jag gillar hårdrock, det borde vara lite mera Lordi, förklarade andraklassaren Linus Barsk och kamraten Pontus Strömbäck som går på Ängsskolan. Såna här stora sammandragningar i form av jättesjung är det sällan det blir, detta var ett sådant sällsynt tillfälle. Men sällsynt trevligt då när det väl händer.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om