Nu är ormarna i farten i skidspåret igen

Passa er för ormen Northugg som härjar i skidspåret. Ett skämt? Nej, det här är ingen dålig Norgehistoria utan en högst giftig konkurrent.

Det börjar uppenbarligen bli en vanlig syn med ormar i skidspåret, även i fjol kunde vi rapportera om samma fenomen. Huruvida det är samma skidintresserade orm, eller om det är ren slump, vågar vi inte sia om.

Det börjar uppenbarligen bli en vanlig syn med ormar i skidspåret, även i fjol kunde vi rapportera om samma fenomen. Huruvida det är samma skidintresserade orm, eller om det är ren slump, vågar vi inte sia om.

Foto: Lars-Olov Nordberg

Luleå2023-05-04 15:01

I går kunde vi berätta om att skidsäsongen fortsätter på Ormberget och kommunen drar upp flera spår fortfarande, extra stärkta efter snöfallet som kom natten mot onsdag. Nu var det inte bara alla som redan bytt till sommardäck som feltajmade våren, även ormarna fick det kallt på magen när det plötsligt blev minusgrader och rejält med snö.

Ormar?

Jodå, huggormarna har börjat kika fram på Ormberget men inte på någon skön, varm klippa i söderläge som man skulle kunna tro.

Det går att spana på ormar i skidspåret också.

Lars-Olov Nordberg och hans fru åkte skidor med sina hundar under valborgsmässoafton i riktning mot ormen, låt oss döpa honom till det passande namnet Northugg, när de varnades av en åkare som kom från andra hållet. 

– Han var hjälten för dagen, konstaterar Lars-Olov Nordberg som samtidigt konstaterar att det är lätt att se ormarna i den vita snön.

Bilderna visar, bokstavligen, svart på vitt att våra slingrande vänner vaknat nu.

Ormar som ligger i skidspåret börjar faktiskt bli en vanlig syn på Ormberget, även i fjol kunde vi rapportera om det udda inslaget för skidåkarna.

– Jag personligen har aldrig sett det tidigare, orm har jag bara sett på Ormberget någon gång på sommaren. Så det var lite av en chock, eller överraskande i alla fall, med tanke på snömängden, säger Lars-Olov Nordberg som trots ormnärvaron i spåret inte ger upp skidsäsongen än.

– Jag ska försöka ta mig ut till helgen också, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!