När motorcyklarna rullar ut i Hudiksvall, Stockholm, Hässleholm och Luleå är det en mäktig bikersmanifestation i Sweden charity runs namn. Det är en dag där överskottet ska gå till de som behöver det bäst.
På det sättet marknadsförs arrangemanget som under lördagen gästar Luleå för första gången. Det handlar om att samla in pengar till behövande och utsatta i samhället, med fokus på barn, förklarar arrangörerna.
I stora annonser i sociala medier är ledorden "Vi gör det tillsammans".
Vi kan i dag visa på en direkt koppling till Hells Angels, som enligt polisen uppfyller Europeiska unionens uppsatta kriterier för vad som kännetecknar organiserad brottslighet.
Sweden charity run har samma adress som Hells Angels avdelning Eastside MC i Skogås söder om Stockholm. En klubb som leds av 47-årige Peder Andersson.
Hells Angelsledaren, som är bördig från Siknäs, sitter även som ordförande i Eastside ekonomiska förening.
I klubblokalen, som i dessa sammanhang kallas för Angels place, arrangeras under lördagen ett "After run party" där tre rockband underhåller.
Innan vuxna bikers tar plats i klubbhuset bjuds det på ett stort kalas för barnen, med bland annat hoppborg, varmkorv och godis, och fiskdamm.
I Luleå samlas de som deltar vid Lindroths motorcenter på Storheden. Turen uppges inledningsvis gå till en klubb i Boden för att därefter fortsätta till Gäddvik där Hells Angels har sin klubblokal.
"Alla är välkomna", skriver arrangörerna.
På Hells Angelsledaren i Jörgen Erikssons Facebooksida tackar Vilda Kidz arrangörerna. "Tack snälla ni". Ett meddelande som följs av tre hjärtan.
Sweden charity run körde sitt första event 2016. Då var namnet Stockholm charity run.
På organisationens Facebookssida uppger ansvarig att organisationen är ideell och politiskt och religiöst obunden.
I en rapport, upprättad av polisens nationella operativa avdelning, NOA, som publicerades i maj förra året, konstateras det att "brottsligheten är en grundbult och en stor verksamhet och inkomstkälla för Hells Angels MC".
Författarna till rapporten slår även fast att våldskapitalet är ett centralt fundament i organisationsens struktur och viktig i konkurrensen mot andra kriminella nätverk.
I Nederländerna är motorcykelgänget förbjudna att verka och i Tyskland har ett stort antal klubbar stängts ner av rättsväsendet.
Vi når Anna Karlsson, ordförande i Vilda Kidz, på telefon och informerar henne om kopplingen.
– Det hade jag ingen koll på. Jag vet bara att de tidigare har skänkt pengar till Barncancerfonden innan.
Vilka kontroller gör ni av de som ger bidrag eller jobbar för att ni ska få in pengar?
– Ja, det en tidspress, så klart. Men jag ska ta och kolla upp det. Det är bra att du sa till.
Hur ser du på Hells Angels som organisation?
– Jag tror inte att jag uttalar mig alls faktiskt, utan jag ska kolla upp det här själv.
Enligt statistik från polisen fanns det i februari 2021 156 män som antingen var fullvärdiga medlemmar, provmedlemmar eller så kallade "hangarounds" i Sveriges 14 avdelningar.
Av dem har 67 procent dömts för brott.
Anna Lundwall, ordförande i Barndiabetesfondens lokalförening i Norrbotten:
– Jag tycker det är en underbar sak, det dom gör. Jag är bara glad att vi får äran att vara mottagare av en del av överskottet.
På söndagsförmiddagen kontaktas vi av Anna Lundvall.
– Jag har pratat med styrelsen efter den här artikeln och vi vill inte på något sätt kopplas samman med Hells Angels. Absolut inte.