Orent vatten försenade restaurangöppning
Den populära restaurangen Hamnköket i Lövskärs hamn har nu äntligen öppnat sin servering. Colibakterierna är borta ur dricksvattnet, men många av Hamnkökets gäster har fortfarande inte kommit tillbaka. - Problemet borde ha fixats tidigare, säger Steve Miell, som arrenderar restaurangen av hamnföreningen.
äntligen. Hamnköket i Lövskärs hamn var ett populärt matställe under förra sommaren. Otjänligt vatten har dock tvingat arrendatorn att skjuta på säsongens premiäröppning i en månad.
Foto: Ida Axelsson
- Det har varit jättejobbigt att inte kunna öppna, nu hoppas vi att våra kunder kommer tillbaka, säger Steve Miell.Har ni tappat kunder?- Förhoppningsvis inte i längden, men visst är det färre kunder än andra år. Många tror ju fortfarande att restaurangen är stängd. Och det kan också finnas kunder som tror att vattnet fortfarande är ett problem, säger Steve Miell.Steve säger att han dagligen förlorat över 10.000 kronor på att ha restaurangen stängd.- Det är bara bita ihop, med visst har det funnits slöhet från hamnföreningens sida. Det har vetat om problemet med vattnet, men inte åtgärdat det i tid, säger Steve Miell, som nu hoppas på en strålande säsong.Han har ju mycket att ta igen innan han hamnar på plus minus noll.- Jag är optimist, nu känns det bara jätteroligt att få skapa i köket, säger Steve Miell.Jan-Erik Johansson är hamnvärd för Lövskärs småbåtshamnsförening. Att föreningen skulle agerat långsamt vill han inte höra talas om.- Det går inte fortare, vi kan ju inte göra det innan isen smält, säger Jan-Erik Johansson.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!