Det är den ökande smittspridningen i landet som ställer till det för företagen.
"Tanken var att återgå mer mot det normala efter semestern. Med det som sker nu så får vi diskutera hur vi gör när vi är tillbaka på måndag efter semestern", skriver Gestamps vd Johan Balck i ett mailsvar.
Även Region Norrbotten kommer att ta upp frågan inom den närmaste tiden.
– Vi har inte tagit något beslut, men vi kommer att diskutera frågan. I slutet av augusti tror jag vi kommer att ha ett beslut om ett datum då vi kan påbörja en återgång, säger Anna-Stina Nordmark Nilsson, regiondirektör Region Norrbotten.
I maj förlängde regeringen uppdraget till den 15 september att personal vid statliga myndigheter ska ha möjlighet att arbeta hemifrån. I mitten av juni förlängde Folkhälsomyndigheten de allmänna råden till den 30 september om att arbeta hemifrån så ofta det är möjligt. Det är något flera företag och organisationer hänvisar till.
– Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om distansarbete och de gäller fram till den 30 september. Vi håller koll på hur de förändras beroende på situationen i hela samhället, säger Elin Selberg, HR-strateg vid Luleå kommun.
– Vi fortsätter att följa Folkhälsomyndighets rekommendationer i det fallet. Övergripande för vår verksamhet under perioden har varit att viss affärskritisk verksamhet som driftövervakning och delar av kundtjänst har funnits på plats. I övrigt har vi alla jobbat hemifrån. Sedan gällande hösten så är vår förhoppning att vi ska kunna mötas på kontor igen, men som det är nu följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger Roija Rafii, pressansvarig vid Telia.
För Luleå tekniska universitet skiljer det sig mellan studenter och anställda.
– För oss som jobbar på Servicepoint så jobbar två på plats och fyra online. Bland de övriga anställda är det också så att vissa jobbar hemma och vissa är på plats, säger Rima Alsoukhni, handläggare på Servicepoint.
För studenterna gäller att registreringen sköts digitalt men även omtentaperiden sker digitalt. På universitetet sker en anpassning till att undervisning och forskning kommer att bedrivas i större utsträckning på plats. Det medför ökad närvaro av studenter som gör att även personal finnas på plats i högre grad.