Nyinvigd grillplats nedbränd

Vackert belägna grillplatser runt om i Luleås omgivningar är en bonus, avsedd för alla. Men tyvärr så händer det allt för ofta att de här pärlorna inte får vara oförstörda.
I förra veckan brändes en nyligen invigd grillplats på Mjölkuddsberget ned.
- Man vet inte vad man ska göra, säger en bedrövad parkmästare Lennart Berg.

LULEÅ2006-10-05 06:00
- Det här kostar stora pengar för Tekniska förvaltningen, tyvärr, säger Lennart Berg som mycket hellre skulle vilja göra något roligare för de miljoner det kostar.
Det är kostsamt att sanera det nedsprayade, reparera det sönderslagna och återställa det uppeldade. I vissa fall löser man problemet genom att helt enkelt ge upp!
- Vi hade grillplats på Mjölkuddsstranden, Körbergs brygga. Det fick aldrig vara i fred, här slogs det hela tiden sönder så vi tog bort det hela, säger Lennart Berg. Att ordna det lite mysigt för kommunmedborgare har blivit svårt, särskilt när det gäller arrangemang som är lite avskilt belägna.

Bättre skydd
Men trots allt så grunnar man på hur man ska kunna stävja förstörelsen på berget.
- Vi ska ha ett möte om saken och där diskutera vad vi kan göra. Det kan till exempel handla om att minska framkomligheten med moped på något sätt, vi får se vad vi kommer fram till, förklarar parkmästaren som samtidigt är väldigt glad över den pärla som Mjölkuddsberget är med vidsträckt utsikt över land och vatten från den nya fina grillplatsen på toppen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om