Det blir hennes tredje år som eventansvarig för studentbalerna vid Elite stadshotell. En fråga att hantera har varit vilka datum som balerna ska förläggas till, då skolavslutningen är en onsdag (12 juni). Vanligtvis är balerna och skolavslutningen samma vecka, i år blir det inte så.
Datum har bollats fram och tillbaka, och till slut föll det på tisdag 4 juni och onsdag 5 juni.
– Vi var inne på att lägga det fredag och lördagen innan, men allt blir mycket dyrare. Personal, DJ:s och vakter. Och att höja biljettpriset vill man undvika i den mån det går. Det är nog mycket pengar för att gå på studentbalen, säger Pernilla Öhlund.
En biljett kostar 1 250 kronor per person och då ingår ett glas mousserande vin, trerättersmiddag (inklusive dryck) och entré till nattklubben. Det är andra året med den prissättningen, tidigare kostade biljetten 995 kronor – sedan slog inflationen till och påverkade priset, enligt Öhlund.
Hon säger att de gärna undviker att höja biljettpriset, exempelvis har det förts diskussioner huruvida det ska vara oxfilé till varmrätt.
– Ett sådant här arrangemang kräver mycket jobb och planering. Men oxfilé hör hemma på en studentbal. Det känns lyxigast. Vi behåller den och sedan varierar vi tillbehören, förrätten och desserten för varje år.
Kvällens meny tillagas av restaurangen Karl August.
Menyn
Förrätt: Skaldjurssoppa med räkor, fänkål, krutonger och dill.
Varmrätt: Stekt oxfilé med örtsallad och skysås, rostad potatis och dragonemulsion.
Dessert: Vaniljpannacotta med hallonsås och rostad vit choklad.
Det blir flera nyheter inför årets studentbal. För att göra det tydligare vid avstigningen rullas en röd matta ut mot parken, så att det blir lättare för studenterna att ta sig dit.
Sedan har Pernilla Öhlund fått mer budget för att dekorera festsalen.
– Jag har köpt in ballongdekorationer både till lobbyn och kristallsalen där vi har mingel och nattklubb. Jag tycker det kunde vara lite roligt. Vi har en stor spegelsal inne i kristallsalen där många fotar sig, så där blir det en ballongbåge som blir en rolig bakgrund att fota sig vid.
En annan justering görs gällande serveringen. Det blir fatservering.
– Nytt för i år är att vi går lite "old school", som man gjorde förr på banketter. Varmrättstallriken står tom på bordet och så kommer man och serverar oxfilén från brickor, man vill vinna tid. Fatservering går enormt mycket snabbare för att alla ska kunna äta tillsammans och det håller nere på personal, man behöver inte vara lika många som serverar.
Tidsschema
16:00: Mingel i stadsparken. Kom i tid.
18:00: Insläpp Stadshotellet och mingel i kristallsalen. Obligatorisk legitimations-kontroll. Nytt för i år är ett entréarmband vid insläpp.
18:45: Dörrarna till festivitetssalen öppnas. Middagen börjar.
Cirka 21:30-01:00: Nattklubb.
Till tisdagens bal är 240 personer anmälda, då är det både studenter och medföljande sällskap. Den kvällen är bland annat Ekonomiprogrammet och Samhällsprogrammet. Till onsdagens bal är 217 anmälda, då är det bland annat Restaurang- och livsmedelsprogrammet, El- och energiprogrammet och Naturprogrammet för att nämna några.
Nytt för i år är att eventet har sträckt ut en hand till friskolorna i Luleå.
– Det har bara varit gymnasiebyn som varit självklara tidigare, och det är ju tråkigt, säger Pernilla Öhlund.