Nya semmeltrenden – på väg till Norrbotten

Först kom wienersemlan, sedan semmelwrapen nu är en ny semmeltrend på väg mot Norrbotten.

Senaste semmeltrenden – en semla och prinsesstårta i ett.

Senaste semmeltrenden – en semla och prinsesstårta i ett.

Foto: Ica Maxi Skellefteå

Luleå2017-01-13 15:36

Semlan är en anrik bulle som har sitt ursprung från 1500-talet. En traditionell semla består av vetebröd. vispgrädde och mandelmassa. Det är på fettisdagen (47 dagar innan påsk) som man ska frossa i denna klassiska bulle – där locket ska ätas först.

Under åren har semlan dykt upp i ett flertal olika varianter – vissa populärare än andra. Alla kommer vi ju ihåg wienersemlan och semmelwrapen (som gjorde succé 2015). En variant som kanske inte slog igenom som någon ny semmeltrend var kebabsemlan. Men nu är alltså en ny semmeltrend på väg mot Norrbotten – prinsessemlan.

– Ja, jag fick höra talas om den igår. Så vi har inte riktigt hunnit fundera om vi ska ta in den eller låta bli, säger Lisa Sundgren, delägare på Trend Café i Luleå.

Vad som kan bli årets semmeltrend startade som en hybrid i ett bageri i Nässjö, Jönköpings kommun. Det är en vanlig semmelbulle som är klädd i grön marsipan och fylld med mandelmassa, hallonsylt och grädde, skriver Norran.se.

– Vi har redan fått flera förfrågningar på den. Så vi får se. Är efterfrågan stor så är det inte alls omöjligt att vi bestämmer oss för att testa den, säger Lisa Sundgren, som själv tycker den ser aningen märklig ut.

– Ja, jag tycker väl att den ser lite konstig ut. Men som sagt. Klart vi ska göra den om det finns en efterfrågan, säger hon.

Semmelwrapen är här

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!