Socialchefen berättar att han nåtts av kritken från nattpersonal och andra i stort som berörs av förslaget med integrerade turer.
– Det verkar som att många berörda har bilden av att alla ska omfattas av de integrerade turerna men så är det inte. Förutom boendet på Bergviken så är det två boenden till som blir aktuella, vilka är inte klart, det ska kallas till förhandlingar med facket säger socialchefen.
Mikael Lekfalk håller också dörren öppen för förslag till andra lösningar.
– Jag vet att det finns alternativa förslag men ingenting jag sett ännu. Men det är fullt öppet att komma med sådana, inbjuder Lekfalk. Att införa längre turer kan vara ett exempel, säger han.
Att information är en viktig pusselbit som kommer att räta ut frågetecken och skingra orosmoln framhåller han:
– Man får sin information nu från olika kanaler så vi kommer att ge en ordentlig information om vad som gäller. Det gör att jag är säker på att allt kommer att ordna sig, säger Mikael Lekfalk. Och införandet av integrerade turer kommer också att utvärderas under 2014.
Nya tag i januari
Inez Thomasson- Olofsson, sektionsordförande i Kommunal Luleå tar till sig av nattarbetarnas kritik:
– Ja jättemycket. Vi gör allt vad vi kan och nu laddar vi inför kommande förhandlingar i januari. Det handlar om vilka två andra boenden som ska omfattas av integrerade turerna. Vi kommer, när det står klart vilka, att göra en risk och konsekvensanalys på alla de berörda anställda. Och alla skyddsombud är kallade till möte för att vara beredda, berättar sektionsordförande.
Hon säger också att kommunal kommer att lyfta frågorna om lönebiten och de anställdas bevekelsegrunder för att jobba det ena eller andra skiftet:
– Förändringar kan ju ställa till det väldigt, i familjesituationer med mera, säger Inez Thomasson- Olofsson.