Efter två månader av intensivt arbete och renovering av lokalen kunde ägaren Metin Erkil äntligen säga:
– Nu har vi öppnat, det är bara för kunderna att komma in.
Big Burger la luna har en meny med brett utbud.
– Ofta kommer det stora gäng, och det är sällan alla vill äta samma sak. Vi har många olika sorters maträtter, men inte 100 varianter av varje, berättar Metin och lägger till:
– Men vill man till exempel ha något speciellt på sin pizza som inte finns på menyn kan man bara säga till och så går det säkert att ordna.
En av rätterna på matsedeln sticker ut. Det är den kurdiska rätten pide.
– Den finns inte någon annan stans i Luleå, men i mitt hemland är det en riktig klassiker, säger ägaren.
Rätten består av en deg, lite som en pizzadeg, som är formad ovalt. Denna avlånga maträtt fylls sedan med antingen ägg, köttfärs, ost, eller en blandning av allt, och så gräddades den i ugnen.
Det Metin Erkil främst ser fram emot nu är att hela restaurangen ska komma igång ordentligt och att kunderna hittar dit.
– Då ska jag kanske ta lite ledigt och spendera tid med min familj. Det har blivit lite dåligt med sånt den senaste tiden i och med att det tar så mycket tid att starta upp ett matställe.