Ny satsning: De startar restaurang i trädgården

Anita Martinell och Anders Larsson sade upp sig från sina jobb och satsar nu helhjärtat på cateringfirman Vi 2. "Vi har kompletterat varandra väldigt bra", säger Anita Martinell.

Foto: Privat

Luleå2018-12-14 18:00

När Anita Martinell och Anders Larsson ledsnade på sina arbeten bestämde de sig för att göra något annat. De funderade länge och väl innan de kom fram till vad de skulle göra. Nästan ett år senare står de med nytt attefallshus på gården och en cateringfirma är igång gång.

– Jag och min sambo ville öppna en restaurang. Vi var och tittade på olika lokaler men kände att vi inte hittade något. Vi ville verkligen satsa på det och kände till slut "vi bygger det". Vi kom fram till att det skulle räcka med ett attefallshus och lämnade in en bygganmälan. Just nu håller vi på att göra klart det sista men det är i princip klart. Det har tagit ett tag och varit en resa tills vi har kommit hit, säger Anita.

Anders är kock sedan trettio år tillbaka och Anita har haft ett eget snickeriföretag under åtta år. När drömmen om Vi 2 blev verklighet sade de upp sig från sina respektive jobb för att kunna satsa på verksamheten på heltid.

– Detta är något som vi verkligen vill satsa på. Vi har kompletterat varandra väldigt bra under den här processen och jag älskar matlagning så det är väldigt roligt.

Berätta om er nya verksamhet!

– Vi har ett restaurangkök för catering till företag, föreningar och bröllop. Vi får se hur vi utvecklar det men tanken är att vi till sommaren ska ha lite bord och stolar på gården dit folk kan komma och äta lite hemlagad mat. Vi försöker jobba miljövänligt med bra råvaror. Vi vill påverka naturen så lite som möjligt och försöka ha ett så bra tänk som möjligt.

Tanken är att de ska ha bra råvaror och satsa mycket på vegetariska alternativ.

– Det ska inte vara tråkig vegetarisk mat som bara slängs ihop. Vi ska försöka baka brödet själv. Det ska inte vara något halvfabrikat. Vi tänker att vi ska göra det som vi själv skulle vilja ha och vara nöjd med.

Det måste vara skönt med så nära till jobbet?

– Ja, man behöver aldrig tänka på att kallstarta bilen. Vi kan jobba på och styra våra liv väldigt bra. Vi kommer inte att behöva åka iväg för att utföra vårt arbete, vi behöver bara gå rakt över gården.

De har precis dragit igång med verksamheten och än så länge har kunderna varit nöjda.

– Det vi har gjort nu i cateringväg har varit väldigt uppskattat vilket är oerhört roligt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om