Ny säljutbildning startar i Luleå

Säljbranschen skriker efter nya rekryteringar. Till hösten startar Sales Academy och JOBBiNORR en säljutbildning i Luleå.

Företagarna. Mikael Arndt, Sales Academy och Anders Åberg, JOBBiNORR, planerar en säljtubildning i Luleå med start hösten 2017.

Företagarna. Mikael Arndt, Sales Academy och Anders Åberg, JOBBiNORR, planerar en säljtubildning i Luleå med start hösten 2017.

Foto: Sabina Nilsson

Luleå2017-03-31 10:46

Under näringslivsfrukosten i Luleå på fredagen presenterade JOBBiNORR och Stockholmsbaserade Sales Academy en säljutbildning som drar igång redan i augusti i Luleå.

Behovet är stort och efterfrågan därefter.

I hela Sverige saknas i dag cirka 300 000 säljare och Norrbotten är inte undantaget.

– Vi hittar inte säljare utan skapar dem. Den här utbildningen pågår 5,5 månad och innehåller bland annat föreläsningar med Sveriges bästa föreläsare, studier i sälj och målsättning. Varje dag ska eleverna analysera och målsätta sitt arbete, säger Mikael Arndt, ägare Sales Academy.

Och utbildningen handlar inte om kaffe och mazariner. Det är turbo redan från start och riktar sig mot åldrarna 19–23 år. 10–12 timmar om dagen ska eleverna drillas – för att sedan komma ut och möta en konkurrenskraftig marknad.

En kull startar alltså till hösten och är klar före jul och en ny är planerad i januari 2018 med examen strax innan midsommar.

– Vi är van att sno från våra konkurrenter i rekryteringen, men nu vill vi skapa säljarna själva, säger Anders Åberg, vd för JOBBiNORR, som ska driva utbildningen ihop med Sales Academy.

Under onsdag–torsdag i veckan har UF-mässan pågått i Piteå och där var både Sales Academy och JOBBiNORR på plats och rekryterade till utbildningen och fick över 100 intresseanmälningar.

– Vi planerar cirka 50 personer per kull, det är så det ser ut i Stockholm, säger Anders Åberg

Var ska ni hålla till?

– Vi har möte om lokalfrågan redan i dag (läs fredag) och jobbar på den biten, säger Åberg.

Sales Academy

"Att bli antagen till Arndts Sales Academy innebär att man kommer arbeta mycket med sin mentala inställning till allt i livet även om det är försäljning som vi fokuserar på. Vi skall vara en skola i världsklass och det innebär att vi kräver ett beteende av alla som börjar som är betydligt bättre än vad de flesta har. Alla elever som går den sex månader långa utbildningen arbetar praktiskt varje dag och blandar det med föreläsningar av de bästa i Sverige och internationellt".

Källa: arndts.se

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om