Nötstyckningen flyttas till Luleå

Företaget Nyhléns Hugossons flyttar nötstyckningen till Luleå. Det ger bättre kvalitet på köttet och mindre miljöbelastning, menar vd Mikael Hugosson.

FLYTTAR NÖTSTYCKNINGEN. Från och med den 15 juni flyttas nötstyckningen från Skellefteå till Luleå. "Vi höjer kvaliteten", säger Mikael Hugosson. Foto: Andreas Wälitalo

FLYTTAR NÖTSTYCKNINGEN. Från och med den 15 juni flyttas nötstyckningen från Skellefteå till Luleå. "Vi höjer kvaliteten", säger Mikael Hugosson. Foto: Andreas Wälitalo

Foto: Andreas Wälitalo

Luleå2012-02-03 06:00

Nötstyckningen finns i dag i Skellefteå, medan slakteriet ligger i Luleå. Det innebär att nötdjurskropparna skickas till Skellefteå för styckning och paketering efter slakt. Men från och med den 15 juni kommer köttet att slaktas och styckas i en och samma anläggning i Luleå.

- Det blir mer effektivt och vi höjer kvaliteten på köttet, säger Mikael Hugosson.

Hållbarheten på köttet blir längre när djurkropparna inte behöver transporteras efter slakt.

25 arbetstillfällen försvinner från Skellefteå, men de anställda kommer att erbjudas medflyttning och reseersättning under det första året om de väljer att börja jobba i Luleå. Då företaget har brist på chaufförer undersöks möjligheterna att erbjuda chaufförsutbildning. Pensionslösningar kan också bli ett alternativ för vissa.

Färdigmat
Nyhléns Hugosson har inga planer alls på att lägga ned sin verksamhet i Skellefteå, tvärtom.

- Vi kommer att fokusera på färdigmat i vår anläggning i Skellefteå.

Mångmiljonbelopp har investerats i den anläggningen de senaste två åren. Några nya arbetstillfällen utöver de tolv tjänster som finns inom färdigmatsproduktionen i dag blir det inte för närvarande.

- Men det blir det säkert på sikt. Vår försäljningsvolym har redan ökat ordentligt, säger Mikael Hugosson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om