Niclas Wallin hyllades i natt

Niclas Wallin fick stående ovationer av sin hemmapublik i natt. Före matchen hyllades Stanley Cup-vinnarna.<BR>- Jag hade gåshud i 15 minuter, säger Wallin till TT.<BR>Den därpå följande matchen mot Buffalo Sabres blev inte lika rolig. Det regerande mästarlaget Carolina Hurricanes förlorade premiärmatchen efter straffar.

LULEÅ2006-10-05 07:26
Det har varit en lång väntan, men nu är den över för alla hockeyvänner som hänger med hur det går i världens bästa ishockeyliga.<BR>Natten mot torsdagen riktades det största intresset till reprisen på förra årets final i Eastern Conference. Buffalo Sabres reste till staden Raleigh i North Carolina för att försöka få revansch för förlusten i vårens jämna matchserie. Den gången gick ex-norrbottningen Niclas Wallin och hans lagkamreter i Carolina Hurricane segrande ur kampen och gick vidare till Stanley Cup-finalen.<BR>Niclas Wallin och hans lagkamrater i det regerande mästarlaget Carolina Hurricane fick en lång och intensiv hyllning av en entusiastisk hemmapublik. <BR>? Helt fantastiskt, säger Wallin till TT. <Q>Om ceremonin var 20 minuter lång så hade jag gåshud i 15. Det här är så stort här nere. Ishockeyn har ju aldrig funnits här innan klubben flyttades hit (1997). Och nu inleder vi en säsong som regerande Stanley Cup-mästare. Det är egentligen otroligt.</Q> <BR>Nattens match blev inte speciellt minnesvärd. Buffalo fick nämligen sin efterlängtade revansch, även om segern satt mycket långt inne.<BR><BR><STRONG>Wallin skötte sig bra</STRONG><BR>Det var nämligen hemmalaget som skapade de flesta och bästa målchanserna i matchen, men i Buffalos mål storspelade Ryan Miller. Miller svarade för 32 räddningar, men efter matchen talades det mest om hans tre räddningar i straffläggningen.<BR>I full tid var ställningen 2-2. Inte heller den fem minuter långa förlängningen räckte för att skilja lagen åt.<BR>Avgörandet föll först efter straffläggningen, där Buffalos Daniele Briere var ensam om att lyckas göra mål. <BR>Slutresultatet skrevs till 2-3 ( 1-1, 1-1, 0-0, 0-0, 0-1).<BR>Niclas Wallin, då? Jodå, han fick mycken speltid - över 18 minuter. Han skötte sig bra och hemmapubliken fick bland annat anledning att jubla efter två rejäla wallinska tacklingar. <BR>Niclas noterades för -1 i plus/minusstatiken. Han var inne på på isen vid 2-2-målet, där för övrigt den svenske backen Henrik Tallinder noterades för den målgivande passningen till målskytten Chris Drury.<BR>Luleå-bekantingen Justin Williams noterades för en målgivande passning i nattens match.<BR><BR><STRONG>Förlust för Toronto</STRONG><BR>Börje Salming fick också stående ovationer innan nattens NHL-premiär i Toronto Maple Leafs. Salmings tröja hissades upp i taket, men mer om det kan du läsa på annan plats på Kuriren.nu.<BR>I nattens övriga matcher förlorade Toronto Maple Leafs hemma mot Ottawa med 1-4, medan Dallas vann på bortaplan mot Colorado Avalanches med 2-3 efter förlängning.