Namntävling avgjord – hon fick första pris

För att försäkra sig om att få fram ett riktigt bra namn till sina nya lokaler i kvarteret Mården utlyste Luleå kommun en namntävling. Jeanette Enhult kom på det vinnande förslaget.

Namntävlingen är avgjord. Hädanefter ska den här byggnaden kallas Luleå kommuns servicecenter.

Namntävlingen är avgjord. Hädanefter ska den här byggnaden kallas Luleå kommuns servicecenter.

Foto: Anna Isaksson

Luleå2023-05-19 14:27

Det var i mars i år som Luleå kommun utlöste en namntävling om sina lokaler på Timmermansgatan. Gensvaret från Luleåborna lät inte vänta på sig. Det strömmade in totalt 270 förslag. 

Det vinnande bidraget "Luleå kommuns servicecenter" skickades in av Jeanette Enhult. 

Juryn motiverade sitt val på detta sätt: "Namnet signalerar tydligt att det är en samlande punkt för information och vägledning kring kommunens tjänster. Här får du svar på dina frågor eller hjälp till rätt person eller verksamhet."

Det vinnande förslaget belönades med ett presentkort till Kulturens hus till ett värde av 1 600 kronor.

På andra plats i namntävlingen kom "Kommunens hus" och på tredje plats placerades förslaget "Centrumhuset", som lämnades in av Lena Holm respektive Birger Randeblad. Även de belönas med ett presentkort till Kulturens hus på 800 respektive 600 kronor.

Det nya förvaltningshuset ägs av fastighetsbolaget Nyfosa. Tidigare rymde det Vattenfalls verksamhet. 

Luleå kommun har tecknat ett hyresavtal som sträcker sig över tio år. Planen är att byggnaden ska rymma fyra kommunala förvaltningar. Det handlar om socialförvaltningen, arbetsmarknadsförvaltningen, barn- och utbildningsförvaltningen samt delar av kommunstaben. Totalt rör det sig om cirka 540 medarbetare.

Renoveringen pågår. Inflyttning är beräknad att ske i slutet av 2023.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!