"Mycket sämre i år"
Hur dålig får snöröjningen bli innan gränsen är nådd för kommunens medborgare? - Där är vi inte än. Jag tror också att människor är lite bortskämda med bättre vintrar, säger tekniska nämndens ordförande Margaretha Lindbäck.
MISSNÖJD. Taxichauffören Ali Musadi, 53, har kört taxi i åtta år och tycker att snöröjningen blivit sämre och sämre år för år. "Bara jämfört med i fjol är det mycket sämre här i centrum", säger han.
Foto: BERNDT DIMEUS
Men ännu sämre ställt är det i bostadsområdet i Gammelstad där Ali Masudi bor, säger han. - Där är det väl inte plogat när jag kommer hem heller, säger han. Bodenvägen var i går morse vid 07.30 väl röjd av vägverket, men där Luleå kommuns ansvarsområde tog vid var det annorlunda. Från och med Notviksrondellen och in mot stad var det exempelvis inte röjt något. - Vi har 100 fordon igång som röjer snö och vi gör allt vi kan med de resurserna. Men vintrarna har blivit annorlunda. Det snöar mycket oftare och mer. I fjol snöade det exempelvis 20 dagar på raken. Vi får dessutom mycket snö som är blöt och som innebär mycket jobb med att ta hand om och skrapa bort. Vi är nog lite bortskämda med vintrar och kalla månader som januari och februari med nästan ingen nederbörd. I dag är det ett annat klimat, mildare och mer nederbörd. Men visst vill jag ha mer resurser, men där har jag ännu inte lyckats övertyga de övriga, säger tekniska nämndens ordförande Margaretha Lindbäck. Inte nått gränsen
Var går gränsen om snöröjningen är för dålig, Margaretha?- Där är vi inte än. Vi får vänja oss vid den här standarden?
- Det får vi göra. Men vi gör allt vi kan för att i första hand hålla större vägar, genomfartsleder och viktiga gång- och cykelbanor rena så att människor kan ta sig till jobbet. Sedan får vi också köra försiktigare, svarar tekniska nämndens ordförande Margaretha Lindbäck.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!