Musikens makt - festival för alla

Musik av alla de slag, godisstånd och en klättervägg.  Det fanns något för alla när Musikens makt drog igång under fredagen.

MODIG. Treåriga Maya Leander klättrade flera meter upp för klättervägen.Foto: Sara Moritz

MODIG. Treåriga Maya Leander klättrade flera meter upp för klättervägen.Foto: Sara Moritz

Foto: Sara Moritz

Luleå2010-08-21 06:00
På Gültzauuddens strand låg Cecilia Pohl och Linnéa Engelmark och lapade åt sig de solstrimmor som stundtals tittade fram mellan molnen. Just bakom tjejerna framförde lokala band och artister låtar för den publikskara som letat sig dit under fredagseftermiddagen. Treåriga Elisa Bergenstråle vågade sig upp flera meter längs klätterväggen och nickade till svars att det var roligt. - Hon är modig, säger mamma Lisa Bergenstråle stolt. För de som ville hålla sig på lite fastare mark men ändå känna ett sug i magen fanns en hoppborg som alternativ. Något som fyraåriga Selma Kjellgren och treåriga Maya Leander tyckte om. - Vi ska till ponnyridningen sen, hon vill gärna rida, säger Mayas mamma Cecilia Leander. Lockade hockeyspelare
För de som ville prova på att skjuta med hockeyklubba och puck fanns möjligheten. Luleå Hockeys damlag hade en station, och hoppades på att kunna locka fler spelare för att få ihop till ett division II-lag. - Än så länge har vi inte fått en enda, säger Nora Rönnbäck lite besviket. Rutviksspelaren Victor Stridsman, nio år, passade på att testa lyckan. Precis när Norrbottens-Kuriren passerade hittade han hålet intill stolpen som fanns i målvakten av papp. Glatt utropade han: - Jaaa! Stolpe in! Hockeyn var inte den enda idrottsaktiviteten som kunde utföras. Ett pingisbord var också uppställt och där utspelades en rafflande match mellan Erland Löfgren och Jesper Lindqvist. Vem som vann var dock oklart. - Jag, svarade bägge två på frågan. Vid 16-tiden hölls en insamling av svenska FN-förbundet till skolmåltider för fattiga barn. En lunch kostar två kronor och alla som ville kunde under 40 sekunder slänga sitt bidrag i en fallskärm. Det hela blev en fin slant till slut. För den som ville fanns det med andra ord en hel del att uppleva under första dagen av Musikens makt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om