Miljökritik mot restauranger i Luleå

En restaurang i Luleå får förbud att hantera rå kyckling och flera andra kritiseras för missförhållanden.

Foto:

LULEÅ2014-09-12 17:28

Det är Luleå kommuns miljönämnd som efter en livsmedelkontroll, föranledd av en anmälan om tre fall av misstänkt matförgiftning samt klagomål, nu ger företaget förbud att hantera råvaran.

Vid kontroll fann miljöinspektören att man tinade frusen rå kyckling i rumstemperatur. Förbudet gäller till företaget att tinandet sker under kontrollerade former med aktiv kyla. Vidare att nedkylning av behandlad kyckling sker under kontrollerade former med aktiv nedkylning. Företaget hade kylt grillad kyckling genom att skölja kycklingen med vatten.

I ett annat fall där miljökontoret riktat kritik handlar det om en rad missförhållanden i samband med mathantering. Läckande tak, felaktig förvaring, smutsiga väggar och tak, frysar i behov av avfrostning. Vidare för varm kyl. Räkor som ska förvaras i högst +4 låg i plus tio grader.

En restaurang utanför Luleå beläggs med förbud att använda sitt dricksvatten eftersom det är otjänligt. Förbudet gäller tills företagaren kan visa att vattnet är ok.

Ytterligare en restaurang i Luleå får backning av miljömyndigheterna för smutsiga lokaler och brister i livsmedelsrutiner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!